Haziran ortasında Yunanistan'a gitmek için vize randevularında ve sürecinde kafam karıştı. Son zamanlarda Yunanistan vizesi için randevu alan ya da başvuran varsa yaşadıkları deneyimlerden bahsedebilir mi?
Hey! Ben de aynı durumda olmuştum. Haziran ortası Yunanistan vizesi için biraz telaşlandım diyebilirim. Randevuların internette inanılmaz saçma şekillerde belirsiz göründüğüne denk geldim. Sonuçta, şanslıydım ki, online randevu sistemini yakaladığım anda -sanırım haftalar öncesinden yapıyorum diye tahmin edebilirim- , çok hızlı bir şekilde randevum çıktı. En önemlisi, Yunanistan Büyükelçiliği'nin web sitesini titizlikle incelemeni, tüm talep edilen belgelerin listesini hazırlamanı ve geçerli herhangi bir proformadan bir kopyayı yanına almanı tavsiye ediyorum. Başvurunuzun reddedilme ihtimaline karşı hazırlıklı olmak önemli. En kestirme yol işte bu. İyi şanslar!
Merhaba, ben de yakın zamanda Yunanistan vizesi için başvurdum. Randevu bulmak biraz zorlayıcı olabiliyor, sık sık kontrol etmeni öneririm. Evrakları eksiksiz hazırlamaya özen göster ve başvurunu olabildiğince erken yapmaya çalış. Süreç biraz uzun sürebilir, sabırlı olman önemli. Umarım en kısa sürede vizeni alırsın!
Umarım yardımcı olur! Randevu almak için hangi konsolosluğa başvuruyorsun? Benim yaşadığım tecrübe belki kıyaslama açısından faydalı olacaktır.