Yunanistan'dan aldığım 2 yıllık Schengen vizesi geçti. Yeni başvurumda 2 ay süreli vize aldım. Önceden 1 ve 2 yıllık vize almıştım, eşim AB vatandaşı ve bu durumu belirttim. Bu durum normal mi?
Merhaba, üzüldüm durumuna. Eşinin AB vatandaşı olması ve daha önce uzun süreli vizeler almış olmana rağmen kısa süreli vize alman biraz garip olmuş. Başvurunda bir eksiklik veya farklı bir değerlendirme olmuş olabilir. İstersen konsolosluğa danışarak nedenini öğrenebilirsin, belki bir sonraki başvurunda yardımcı olur. Umarım bir sonraki vizen daha uzun süreli olur!
Üzgünüm ama, senin durumunun "normal" olup olmadığını bilemem. Yunanistan vize politikası karmaşık ve değişken. Sadece eşimin AB vatandaşı olması durumunun etkisini bir faktör olarak görmüyorlarmış gibi görünüyor; ancak eşi AB vatandaşı olan, daha önce bir kaç senelik vize alan ve bu şarta uygun olduğuna dair bir delil içeren bir başvuruda 2 aylık vize alması tam olarak normal değil. Başka opsiyonlar olup olmadığını kontrol etmelisin; mesela temsilci. Başka seçenekler araman daha iyi olabilir!
Normal gibi. Vize koşulları değişebiliyor.