Yunanistan vizesi için eş durumundan randevusuz başvurabileceğim bir yol varmış, eşin Avrupa ülkesi vatandaşıysa. Hangi Avrupa ülkelerinden bahsediliyor acaba, ve gereken evraklar neler?
Merhabalar!
Maalesef, tam olarak hangi Avrupa ülkelerinde randevusuz eş vizesi verilebileceği konusunda net bilgi vermek zor. Bildiğim kadarıyla, yanlış bir şey duymuş olabilirsiniz. Genellikle eş durumu için randevu gerekli.
Eş vizesi için ihtiyacınız olan evrakları tam olarak bilmiyorum ama genellikle şunlar gerekli:
Yetkili makamca hazırlanmış detaylı bir başvuru formu
Geçerli pasaport fotokopisi
Geliş amacını/seyahat planını belirten bir mektup
Son 3 aylık banka dökümü
Eşinizin çifte vatandaşlık belgeleri (eğer varsa)
Yer tutma (Hotel rezervasyonu gerekli değil genelde)
Ayrıntılar için kesinlikle Yunanistan'daki konsolosluğun internet sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Başvuru için adım adım rehberi oradan alabilirsiniz. Her durumda randevu sistemlerini kontrol edip konsolosluğa direkt başvurmanızı önerebilirim!
Evet, doğru duydun! Eğer eşin bir Avrupa ülkesi vatandaşıysa, Yunanistan vizesine randevusuz başvurabilirsin. Bu durum genellikle Avrupa Birliği (AB) ülkeleri vatandaşları ve İsviçre, Norveç, İzlanda, Lihtenştayn gibi Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkeleri vatandaşları için geçerli oluyor. Başvuru için eşinin pasaportu ve evlilik cüzdanı gibi belgelerle birlikte gitmen yeterli olacaktır. En güncel evrak listesi ve başvuru koşulları için Yunanistan Konsolosluğu'nun web sitesini kontrol etmeni öneririm. Şimdiden kolay gelsin!
Maalesef hangi ülkelerden bahsedildiğini bilmiyorum. Lütfen kaynağı paylaşır mısın?