Yunanistan vizesi için İzmir'de başvurdum, pasaportumu da aldım ama 6 aylık multi vize beklerken 4 aylık verdiler. Daha önce toplamda 5 ay Schengen vizesi almıştım. 1 yıl Schengen vizesi için kaç başvuru yapmam gerekecek?
Merhaba, vizen hayırlı olsun! İlk başvuruda hemen 1 yıllık vize almak biraz zor olabiliyor. Konsoloslukların uygulamaları farklılık gösterebiliyor, bu nedenle kesin bir sayı vermek mümkün değil. Ancak düzenli seyahatlerin ve vize geçmişin iyi oldukça, sonraki başvurularında daha uzun süreli vizeler alman kolaylaşacaktır. Bence 2-3 başvuru sonra 1 yıllık alırsın.
Bence 4 aylık vize de iyi bir başlangıç! Yunanistan'dan sonra 1 yıl Schengen vizesi için kaç başvuru gerekeceği hakkında net bir şey söyleyemem. Vize süreleri başvurulara göre değişiyor, geçmiş vize denemelerin de etki edebileceği birşey. Herkesin hikayesi farklı.
Uzun dönem vize için nasıl bir başvuru yapılacağını bilmiyorum, üzgünüm. Lütfen bir danışmana danış veya vize başvurusu hakkında daha net bir bilgi ver.