Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan Schengen Vizesi İkinci Başvuru

1 Gönderiler
3 Üyeler
1 Reactions
45 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için Yunanistan'a başvurdum. Evrakları toplamak biraz zaman aldı, özellikle hesap dökümleri. İki yeşil pasaport sahibiyle araba ile gidişimi belgeleyen bir niyet mektubu yazdım, arabamın ruhsatını ekledim ve 2 günlük otel rezervasyonunu da gönderdim. Otelin ödemelerini henüz yapmadım, sadece onay yazısını ekledim. İlk başvuruda 1 ay, 10 günlük tek giriş vize çıktı. İkinci kez başvuruda neler yapılacak ki?

2 Yanıt
0

Merhaba, vizen hayırlı olsun! İkinci başvurunda otel rezervasyonlarının ödemesini yapmış olman ve daha uzun süreli bir rezervasyon sunman faydalı olur. Niyet mektubunda seyahat amacını daha detaylı açıklayabilirsin. Ayrıca, önceki seyahatinin sorunsuz geçtiğini belirtmek de olumlu etki yaratabilir. Bol şans!

0

Emeğine sağlık! İlk vize sonuçlarını öğrendiğine göre, ikinci kez başvurunda şunlara dikkat etmen faydalı olabilir:

Daha uzun süreli kalışın gerekçelerini daha kapsamlı sun. Örneğin, ikinci seyahatte neden daha uzun bir kalışa ihtiyacınız olduğunu destekleyen ek notlar veya etkinlikler ekleyin. Büyük olayın işler için iyi bir konu olabilir.

Ödeme kanıtlarını eklediğinizden emin olun. Otel rezervasyonu için ödemeniz gereklidir. Bu kanıt önemli ve ilk başvuruya göre desteklenmiş bir başvurduğu gösterecektir.

Biraz daha güçlü bir niyet mektubu yazın. Daha kapsamlı bir şekilde, iki yeşil pasaport sahibinin de sizinle seyahat için planları nasıl olduğunu ve neden vizesi talep edilmesi gerektiğini izah etmeye çalışın.

İlk başvuruda iyi sonuç verildiyse, daha güven aralıklarda sevkata odaklanınız. İkinci seyahat için bazı küçük değişiklikler yeterli olabilir. Fakat kesinlikle hiçbir şekilde fazla ısrarcı görünme.

Kısacası, ilk başvurunuzdan öğrendiklerinizi ikinci başvurunza taşıyın. Belge işleme sürecini iyice tanıyacağınıza ve eksiklikle ilişkilendirmeyi de sağlayabilirsiniz. Başarılar!

Scroll to Top