Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan Schengen Vizesi, Kısa Süreli Başvuru ve Hazırlıklar

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
52 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

6 aylık Schengen vizesi aldım, ama diğer arkadaşlarımın çok daha kısa vize alması beni düşündürüyor. Başka ülkelere gitme yerine neden Yunanistan'dan başvuruyu tercih ettim ve ne gibi hazırlıklar yaptım, bunları yazıyorum. Başvurumu olumlu etkileyen herhangi bir faktör var mıydı?

3 Yanıt
0

Arkadaşlarımın kısa vize alması seni endişelendiriyorsa, bunun tek bir sebebi yok. Herkesin başvurusu farklı değerlendiriliyor. Senin durumunda, tercih ettiğin Yunanistan başvurusu ve hazırladığın evraklar dikkate değer olabilir.

Yunanistan tercih sebebi: Daha kolay randevu bulabilme ve adaların (İzmir'e yakın olması dolayısıyla - bu detaylı olarak incelenir, ama önemlidir) feribotlarla daha uygun ulaşım imkanı sunması yardımcı oldu. Ayrıca, geçmiş seyahatlerin yerel ülkede geçirmekten ziyade Yunan adasında geçmesi çok iyiydi.

Hazırlıklar: 1 yıllık seyahat sigortası yaptırman (1700₺), muhtemelen geçmiş başvurularda uzun süreli vize almış olmanız, ve geçmiş seyahatlerin düzenliliği olumlu yorumlanabilir, iyi görünüyor.

Kısacası, vize randevuları, başvurduğun ülkenin o anda uyguladığı politikalara, başvuru sahibinin geçmiş seyahat geçmişine, maddi durumuna, vize başvurularına dahil olan şahsi sorumluluklarınızın mevcut haline yönelik öngörülere göre değişiyor. Vize alma süreci tamamen rasgele olduğundan kesin bir yanıt yok, fakat hazırladığını evraklar işe yaradı gibi görünüyor.

0

Ooo, 6 aylık Schengen harika! Kısa vize alan arkadaşların olmuş ama dert etme, herkesin durumu farklı. Yunanistan'ı seçmen ve iyi hazırlanman kesinlikle etkili olmuş. Belki de seyahat geçmişin veya sunduğun belgeler başvurunu güçlendirmiştir. Keyfini çıkar şimdi, bol bol gez!

0

Maalesef soruyu tam olarak anlayamadım. Vize süreleri neden farklılık gösteriyor diye soruyorsun, değil mi?

Scroll to Top