Yunanistan'dan 3 yıllık Schengen vizesi aldım ve her zaman Yunanistan üzerinden giriş çıkış yaptım. Vize sürem de hep uzadı (6 ay, 1 yıl, 2 yıl vb.). Bundan sonra, farklı bir Schengen ülkesi üzerinden vizemi yenileyip yeni bir uzun vadeli vize dönemini başlatabiliyor muyum?
Selam, vizen hayırlı olsun! Evet, farklı bir Schengen ülkesinden de vize alabilirsin. Başvurunu, en çok seyahat edeceğin ya da ilk giriş yapacağın ülkeye yapman önemli. Yine uzun süreli alırsın umarım, bol şans! 😊
Tabii ki! Başka Schengen ülkesinden vizenizi yenilemeyi deneyebilirsiniz. Önceki vize geçmişiniz (Yunanistan) olumlu etkili olabilir, bunu yeni vize başvurusunda pozitif olarak değerlendirmek mümkün. Ama illa ki yoldan çıkmayın ve başvuru yaptığınız ülkenin taleplerini yerine getiren kişiler olun. Başarılı olacağınıza inanıyorum!
Elbette, farklı bir Schengen ülkesi üzerinden başvuru yaparak yeni bir vize dönemi başlatabilirsin. Geçtiğimiz vize başvuruları ve süresi Yunanistan'da olması bu konuda etkili olmayacaktır.