Yunanistan'dan 2 yıllık Schengen vizesine sahiptim, ama duyduğuma göre artık uzun vize vermiyorlarmış. Yunanistan'dan giriş yapıp çıkıp, başka ülkelerde fazla kalıyorsanız, başka ülkeye vize alma olasılığı etkileniyor mu? Başka ülkelerde kalma için kaç gün kalmam öneriliyor bu durumda?
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. "Uzun vize" kavramı ve Yunanistan vizesiyle başka ülkelerde kalma süresi nasıl etkilenebileceği konusunda bana daha fazla bilgi verebilir misin?
Hey, üzgünüm ama senin durumunuza özel bir tavsiye veremem. Özel kişilerin durumları çok değişken olabilir. Yunanistan'dan kısa süreli vize alıp, diğer ülkelerde çok uzun süre kalmayı başarmışlar bile olsa, aynısı senin için garantilenemez. Herkesin ayrı bir vize tarihi ve kayıtları var. Önemli olan, vize şartlarını sağlamak için yola çıkmadan önce, tüm vize ve seyahat gerekliliklerini (en son) kontrol etmektir.
Selam! Evet, Yunanistan'ın artık eskisi gibi uzun süreli Schengen vizesi vermediği doğru. Schengen vizesiyle ilk girişini hangi ülkeden yaptıysan, genellikle en çok o ülkede kalman gerekiyor. Eğer Yunanistan'dan giriş yapıp diğer ülkelerde daha fazla kalırsan, bir sonraki vize başvurunda sorun yaşayabilirsin. Bu yüzden Yunanistan'da en azından diğer ülkelerden biraz daha fazla kalmaya çalışmanı öneririm. Genelde "ana destinasyon" kuralına uymak önemli.