Yunanistan vizesi için 2 yıllık almıştım daha önce. Şimdi 5 yıllık almak için başvurdum. Ama yine 2 yıllık çıktı. Konsololuğa dilekçe gönderdim, gelen dönüşle bir şey yapmak istiyorum. 5 yıllık vize için ne yapabilirim?
Oof, ne kötü. 2 yıllık vizeyi 5 yıllık almaya çalışmak sıkıntılı olabiliyor maalesef. İlk önce konsolosluktan cevap gelene kadar sabırlı olmanı öneririm. Cevap gelince, ona göre ne yapmak istediğini daha iyi düşünürsün. Diğer olasılıkları konuşmak için elinden gelen her şeyi yapmalısın. Neticede senin iyiliğin için, her hareketi düşünmen lazım. Umarım işin yoluna girer.
Merhaba, daha önce 2 yıllık vize almış olman güzel bir referans aslında. Konsolosluğa gönderdiğin dilekçeye gelen cevabı dikkatlice incele. Belki ek evrak veya farklı bir başvuru yöntemi önermişlerdir. Eğer olumlu bir yanıt alamazsan, bir sonraki başvurunda daha detaylı bir seyahat planı sunmayı deneyebilirsin. Umarım bu sefer 5 yıllık vize alabilirsin!
Malesef 2 yıllık vize gelmiş. Dilekçenize göre, konsolosluğun tekrar değerlendirebileceği bir durum olabilir. Onlarla tekrar görüşüp durumu açıklamanız iyi bir başlangıç olur.