Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan 2 Yıllık Vizesi: Gelir Durumu ve Evrak Koşulları

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
72 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Yunanistan vizesini daha önce 6 ay ve 1 yıl süresince aldım, şimdi 2 yıllık vize aldım. Sabit ve düzenli gelire sahip olup olmadığı önemsizmiş gibi gözüküyor ama işe yaramış görünüyor. Hesap durumum olumsuzken bile vizeyi aldığımı göz önünde bulundurursak, bu kuralın güvenmediği kişiye sunulmayan farklı bir yöntem olarak değerlendirilebilir mi? Evraklarımda kaşe ve imza olmalı ama barkodsuz belge kabul edilmiyor mu? Eski vizem ile ilgili birtakım yönlendirilmeler var, örneğin girişimi yapacağım ülkenin vizesi alındığı ülke olması, vize süresi boyunca o ülkede en fazla zaman geçirmeliyim. Yunan sınırlarından 50 km mesafede 1 gece süreyle bile kalabilir miyim veya birkaç günden fazla kalabiliyorum? Farklı ülkelerde vize başvurusu yapmamalı mıyım?

3 Yanıt
0

Vay canına, 2 yıllık vize almışsın, tebrikler! Düzenli gelirin olmaması ve hesap durumunun kötü olmasına rağmen vize alman gerçekten ilginç. Belki de geçmişte aldığın vizeler ve Yunanistan'a olan seyahatlerin etkili olmuştur.

Evraklarında kaşe ve imza olması önemli ama barkodlu olması da gerekiyor sanırım, en güncel bilgiyi konsolosluktan teyit etmende fayda var.

Eski vizelerinle ilgili yönlendirmelere gelirsek, ilk girişini Yunanistan'dan yapman ve vize süresince en çok orada kalman iyi olur. Yunanistan sınırına yakın bir yerde kısa süreliğine kalabilirsin, sorun olmaz.

Farklı ülkelerden vize başvurusunda bulunmak konusunda bir sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.

0

Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. "Hesap olumsuzken vize almış olmak" veya "barkodsuz belge" gibi ayrıntılar benim için yeni. Lütfen sorunuzu daha açık bir şekilde yazıya dökmenizi rica ediyorum.

0

Selamlar! Öncelikle, 2 yıllık vizen için tebrikler! Görünen o ki, sabit ve düzenli gelir senin için işe yaramış. Hesabın ekside olsa bile vize almış olman, bu kuralın farklı bir uygulama yöntemi olabileceğini aklımıza getiriyor. Onlar için farkettirebileceklerini düşünüyorum, bir şans verin bakın:)

Evrak işlerinde kaşe, imza ve barkod, çok önemli. Onaysız ya da barkodsuz belge kaçırmayın !

Eski vizenle ilgili püf noktaları hatırlatmak gerekirse, başvurunuzun ilk yapıldığı ülke Yunanistan'dı ve vize süresi boyunca en fazla Yunanistan'daysanız iyi olur.

Yunanistan sınırlarının 50 km içinde 1 gece kalmak problem değil, ama herhangi sorunlar yaşamamak için girişiniz ile çıkışınızda eşit sürede kalmayı planlayın.

Farklı ülkelere vize başvurusu yapma, sakın yapmak zorunda değilsin! Aldığın ve kullandığın ülke üzerinden devam etmek senin istifaden olacak gibi geliyor.

Özetle, sabitlik, düzenlilik ve doğru evraklar, vizede en önemli etken diyebiliriz. İyi yolculuklar dilerim, bir türlü alamadığın bile olabilirsin 🙂

Scroll to Top