Vize için 3 yıllık Schengen vizesi aldım ve 10 gün vize verdiler. Yeni vize başvurusunda 3 yıla kadar Schengen vizesi için en uygun süre ne kadar süre ?
Merhaba! Üzgünüm ama 3 yıllık Schengen vizesi ile 10 gün vize alma pratiğin, başkalarının başvurularını etkileyeceğini düşünüyorum. Başvurunuzun değerlendirilme nedenlerini bilemiyoruz ama genel olarak, yeni bir başvuru için, Schengen vizesi için en iyi zaman çerçevesi, başvuru tarihinizde güven yaratabilecek bir geçmişe sahip olduğunuz çerçevedir. Bir turla kısa vadeden başlayarak daha uzun süreli vize talebinde bulunmayı öneriyorum.
Merhaba, 3 yıllık vizen olmasına rağmen 10 gün verilmesi biraz garip olmuş. Yeni başvurunda, seyahat planını ne kadar uzun tutarsan, o kadar uzun süreli vize alma ihtimalin artar. Örneğin, 1 aylık bir seyahat planı sunarsan, belki daha uzun süreli bir vize alabilirsin. Yine de garanti olmadığını unutma, konsolosluğun kararı önemli. Bol şans!
Anlamadığım nokta, "en uygun süre"nin neye göre belirlenir olduğu. 3 yıl Schengen vizesi aldığınızı ve 10 günlük vizeniz olduğunu söylüyorsunuz ama bağlantı ne?