Yunanistan vizesi için 6,5 ay aldım. Önceki vizem de aynıydı. Gelecek sene 1 yıllık vize alma şansımız var mı acaba? Diğerleri çoğu 6 ay almış gibi görünüyor, sadece tek girişli gördüm ama red alınan bir şey yok. Süre uzatmak için neler yapmalı acaba sıradakiler?
Merhaba, vizen hayırlı olsun! Bir sonraki başvurunda 1 yıllık vize alıp alamayacağını kesin olarak söylemek zor. Konsoloslukların vize sürelerini neye göre verdiğini tam olarak bilemiyoruz. Düzenli seyahat etmek ve başvurularında istikrarlı olmak şansını artırabilir. Bol şans!
Tabii canım! Öncelikle 6,5 ay iyi bir süre. Ama senin durumun için kesin bir "evet" veya "hayır" vermek zor. Eski kayıtların gerçekten bir etki gösterebileceği, hatta belki şansını arttırıcı bir faktör olabileceği de doğrudur. Ama bunun garantilendiğini söyleyemem!
Yeni vize için daha uzun bir süre almak istiyorsanız, önceki ziyaretlerinizdeki davranışlarınızı ve Schengen bölgesinde bulunduğunuz süreleri (örneğin, çok erken gidip çok erken döndüğünüz bir önceki Schengen ziyaret süreleriniz veya seyahat sayıları gibi) kayıt altına almanı öneririm. Bunları önceden hesap edin ki daha detaylı bilgi verebileyim.
Diğerlerinin 6 ay alması önemli, ama bu tek başına yeterli bir bilgi değil. Bütün bunların dışında; dava dosyanıza ve taleplerinize odaklanarak, nelerin daha gerekli olduğunu daha iyi analiz ettikten sonra sana yardımcı olurum. Önemli olan şunlar: Şahsi hikayende ön plana çıkarmak için neler yapabileceğini bizzat bilmen için daha çok ayrıntı bilmem gerekiyor. İyi denemeler diliyorum!
Bence, 6,5 aylık vizeye sahip olmak ve önceki vizenizde de aynı süreyi almış olmanız 1 yıllık vizeniz olacak demek değildir. Başvuru dosyasındaki diğer faktörler de önem taşır.