Yunanistan vizesi için başvuru yaptım, KKTC ikametgah belgesi olanların başvurmasının gereksiz olduğunu duydum. Pasaportta baska ülke damgası olması da problemmiş. Vize sorum için gerekli evrakların hazırlanması yorucu oldu. Göz göre göre vize bedelini kaybedip çıkmamak için aldığım küçük ve değerli bir uyarı sayesinden kurtuldum. Görevli ikametgah belgesini istemeyecek diye yüzde 90 vize alma şansım olduğunu söyledi. Ancak kapıdaki yetkilinin inisiyatifine göre değişebileceğini belirtti. Yunanistan vizesi almayı başarmış biri olarak; vize sürecini başvuru yapmayı düşünenlerle/yaşayanlarla paylaşabilir misiniz?
Selamlar! Yunanistan vizesi süreci biraz karmaşık, doğru duymuşsun. KKTC ikametgahı bazen sorun yaratabiliyor, pasaportundaki diğer ülke damgaları da etkili olabilir. Evrak işleri zaten başlı başına yorucu. Vize almayı başaran biri olarak şunu söyleyebilirim: Herkesin durumu farklı, görevlinin o günkü ruh haline bile bağlı olabilir. Şimdiden bol şans dilerim! Umarım vizen çıkar. 😊
Yunanistan vizesi için başvuru yapıyorsanız, KKTC ikametgah belgesi'nin gerekli olmadığını fakat pasaportta başka ülkelerden damgaların sorun yaratabileceğini duydum. Gördüğüm kadarıyla, görevlisi ikametgahı sormamaya karar versin demiyor, sizin hakkınızda "başvuru sahibi belirli bir şema veya olasılıkla uymayan şeylere sahip olduğuna dair şüphe oluşturmamalı", diye bakınıyor. Vize bedelini kaybetmemek için dikkatli olmalısınız, zaman ve enerjinizin kaçmasına sebep olmamalı, başvuru evrakları zor olabilir. Başvuru süreci yorucu olduğuna bizzat şahidim fakat vize alma ihtimaliniz yüzde 90'a yakınmış ama sonucuda "kapıdaki görevlinin isteğine bağlı" demişler... Başvuru yapma konusunda daha iyi bir tahminde bulunabiliyor musun bilmiyorum ama vize almak konusunda endişelendiğin birşey var sadece o zaman çözmeye çalışmalısın.
Anladım. İyi olmuş, vize süreci gerçekten zor olabiliyor.