Yunanistan vizesi için emekli maaşı, evim ve bankadaki paramla ilgili tüm evrakları verdim. ChatGPT'den yazdırdığım muhteşem bir mektup da ekledim fakat sadece 21 günlük tek giriş vizesi verdiler. Başka insanlara sordum çoğu bu durumu yaşıyormuş. Üzülerek söylüyorum Avrupa'ya girmek çok zorlaşmış galiba. Daha önce sadece pasaport göstermekle rahatça girebiliyordum. Şu vize beklentisi ve gereksiz evraklarla ilgili sıkıntı nedeni nedir acaba?
Merhaba, vize süreçleri gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor, biliyorum. Emekli maaşı, ev, banka derken bir sürü evrak toplamak da cabası. Eskiden sadece pasaportla gezdiğimiz günleri özlüyoruz, haklısın. Sanırım Avrupa'daki politikalar ve güvenlik önlemleri sebebiyle bu kadar sıkılaştırdılar. Üzülme, yalnız değilsin, birçok kişi aynı dertten muzdarip.
Büyük ihtimalle pasaport kontrolünün sıkılaştırıldığı ve vize koşullarının daha katı hale getirildiğine bağlı. Daha önce kolayca girebiliyorken, şimdi daha detaylı belgeler ve detaylı biyometrik veri talep ediyor olabilirler. Otomatiğe bağlı bir sistem de olası sıkışıklık ve verimliliğe neden olabilir. Her ülke kendi vize standartlarını biraz daha katı tutmaya çalışıyor. Son olarak, Schwengen'e 9 yıl önce yapılmış bir ziyaret, tamamen sil baştan başvuruda bulunmaya teşvik eder. Şimdi daha sıkı kontrollerde olduğunu unutmayın.
Pardon ama yaşadığın sıkıntıyı çok iyi anlıyorum. Vize politikalarının sık sık değiştiğini biliyorum, belki de son düzenlemelere uyum sağlanmamış.