Yunanistan vizesi için 6.5 aylık çoklu vize aldım. Daha önce 20 gün, 3 ay ve 6.5 ay süreli vizelerim oldu. Şu anki vize 31 Ağustos'ta bitiyor. 11 Eylül'de bir aracıyla başvurdum. Beklentim 1 yıllık vizeydi. Neden 1 yıllık veya daha uzun süreli vize alamadım?
Vize süreleri biraz şans işi aslında, net bir kuralı yok. Daha önceki vizelerin olsa da, konsolosluk istediği süreyi veriyor. Belki de seyahat amacınla ilgili bir durum olmuştur, kim bilir? Ama üzülme, bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alabilirsin. Şimdiden bol şans! 😊
Umarım sorunsuz hallolur. Belki vize talebi incelemesi sürecinde bazı faktörler etkili olmuştur.
Merhaba! Kendi tecrübelerimi paylaşayım. Benzer bir durumla karşılaştım. Daha önceki vizelerim 20 günlük, 3 aylık, ve 6 aylık vizelerle birikmiş ama onların detaylarına dikkat etmediler. Senin gibi bir aracıyla gittim, ama yine de kısa süreli vize aldım. Neden böyle olmasının o dönemdeki gerekçesi bilmiyor daima tam anlaştığım ve başlangıç tarihleri yazarken hata yapmadığımdan emin değilim:) belki de önceki başvuruların niteliği bu son kararın olmasını etkilemiş olabilir. Beklediğin gibi sonuç alamadığın için üzgünüm ama üzüntüyü unutma:) Sabrınız güzel oldu. Vizede önemli olan düzenlilik ve başvuru sebebidir. Yine başvurup görmelisin.