4 kişilik ailemiz için aldığımız 6 aylık Yunanistan vizesi var. Eskiden ABD ve Schengen vizesi olan benim ve eşim için daha uzun süreli vize düşünülebilir miydi? Zaten Türkçe hazırladığım dilekçelerim, diğer belgelerle birlikte tam ve doğru şekilde eksiksiz olduğunu varsayıyorum ama dilekçe dışında seyahat planımı ayrıntılarıyla, geri döneceğimi ve masraflarımı karşılayabileceğimi açıklayan bir belge de gerekiyor mu?
Merhaba, geçmiş vizeleriniz varsa uzun süreli vize başvurusu yapmanız iyi olurdu. Dilekçenizde seyahat planınızı detaylıca anlatmanız ve Türkiye'ye döneceğinizi belirtmeniz önemli. Maddi durumunuzu gösteren belgeleri de eklemeyi unutmayın. Umarım bir sonraki başvurunuzda daha uzun süreli vize alırsınız!
Merhaba! Dostum, anlayışlılar. 6 aylık vize almışsın, çok şanslısın. ABD ve Schengen vizeniz vardı, ama şuan 6 ay için verilen süre, sizin hakkınızdaki önceki olumlu izlenimler, aile durumunuz ve daha fazlasına göre değişikliklerden bağımsız, zaten Yunanistan koşullarına göre optimum. Ek dilekçe/seyahat planı gibi bir belge, vize aldığın kişiye takdir belgesi götürmek gibi olmaz. Zaten dilekçende bunları söylemişsin, en önemli şey belgelerin eksiksiz ve düzenli olması. Başka ekstra kaygı duymana gerek yok!
Tabi ki, vize seçeneklerinizi genişletmek mümkün olabilir. Seyahat planınız ve finansal durumunuzla ilgili ayrıntılı bir belge daha gerekli olabilir.