Yunanistan D tipi vizesi için başvuruda bulundum. Konsolosluğa mail üzerinden gerekli belgeleri gönderdim. Yaklaşık bir aydır cevap bekliyorum ve incelediklerini, Kozmos üzerinden randevu vereceklerini söylüyorlar. Benzer bir sürecinde şu an randevusu olmayan biri varsa yardım edebilir mi? Randevu almam gereken tarihe 40 gün kaldı.
Selam, aynı durumdayız desek yeridir. Ben de D tipi vizeye başvurdum ve benzer bir süreçteyim. Belgeleri gönderdikten sonra beklemek gerçekten çok sinir bozucu. Sürekli mailleşmek de cabası, ama ellerinden bir şey gelmiyor gibi. Umarım en kısa sürede randevu alabilirsin, 40 gün kritik bir süre. Bol şans!
Pardon ama ben de şu an randevu bekleyen biriyim. Tam olarak neyi soruyorsun, randevu bulmakta mı yardıma ihtiyacın var?
Aynı durumda olan bir çok kişi var malesef. Sabırlı olmanızı öneririm. Gönderdiğiniz belgelerin eksiksiz olduğuna emin olun ve konsoloslukla ara sıra mail yoluyla bağlantı kurmaya devam edin. Gerçekçi bir zaman çizelgesi oluşturmak için, başvuru tarihinizin geçmişindeki benzer süreçleri içeren ve randevu almayı umduğunuz tarihe yakın olan diğer başvuruların ne kadar sürdüğünü gözlemleyebilirsiniz. Belki de biraz daha beklemeniz gerekebilir. En iyisi, umutsuzluğa kapılmadan adım adım ilerlemek. Başka bir yol yok maalesef!