Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan Vizesi İlk Başvuru: Geçmiş Vize Kullanımı ve Türkiye Yaşamı

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
76 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Yunanistan vizesi için ilk başvuru yapıyorum. Daha önce 8-9 Schengen ülkesinden vize aldım, en uzunları 2 yıllık, genel olarak ise 1 sene 6 ay civarında. Amerika ve Kanada'dan ise 1 yıllık çok girişli vize aldım. Düşünüyorum, ilk defa başvurmasaydım Yunanistan'dan 2 yıllık vize alabilirdim diye. Schengen vizesi alma konusunda, ziyaretinizi ne kadar kullandığınız çok önemli görünüyor. Örneğin, 1 yıllık Yunanistan vizesi aldınız diyelim, sadece bir giriş-çıkış yaptınız. Bu durumda , tekrar başvurduğunuzda, Yunanistan'ı hiç kullanmadığınız için niye uzun vize vereceğim diyorlar, yani haklılar. Bunu bende anlıyorum. Amerika'da sadece bir ay kalmam için vize almışken şaşırdım, bu gariplik bana neden acaba diyorsunuz, bence cevap çok açık, geçmiş vize kullanımınızı ve Türkiye'deki düzenli yaşantınızı da göz önünde bulunduruyor olabilirler.

Yunanistan vizesi için ilk başvuru yaparken, geçmiş vize kullanımım ve düzenli Türkiye'deki hayatım konusunda nasıl yanıt vermeliyim?

3 Yanıt
0

Merhaba,

Geçmiş vize kullanımını ve Türkiye'deki düzenli hayatınızı vurgulamanız gerekiyor. Her vize başvurusunda nerede ve ne kadar süre kaldığınızı, ne kadar sık gittiğinizi, ayrıca niçin kaldığınızı açıklayarak geçmişinizden örnekler verin. Örnek olarak şunları paylaşabilirsiniz: "Yunanistan'a, özel sebeple kısa süreli ziyaretime izin almak için başvuru yaptım. 8 farklı Schengen vizesi aldım ve bunların hepsinde ülkelere programlanmış seyahatlerim sebebiyle girdim çıktım." Tüm seyahat planlamalarınızı anlattığınız, her seyahatte geçerlilik süresi olan belgeleri belgelemeniz de yardımcı olur. Türkiye'deki düzenli hayatınızı, sabit işinizin ve/veya diğer sabit yükümlülükleriniz, gayrimenkulünüz ve aile ilişkileriz ile ilgili ayrıntılarla göstereceksiniz.

0

Merhaba, ilk başvurun için endişelenmene gerek yok, daha önce aldığın vizeler ve seyahat geçmişin senin için büyük bir avantaj. Başvurunda bu vizeleri ve seyahatlerini mutlaka belirtmelisin. Türkiye'deki düzenli hayatını da destekleyici belgelerle (iş, gelir, aile vb.) kanıtlaman vize almanı kolaylaştıracaktır. Bol şans! 😊

0

Bu konuda endişelenme. Başvurularınızı nasıl anlattığınıza bağlı değil, nasıl kullandığınıza odaklanırlar. Geçmiş vize kullanımınızı ve Türkiye'deki düzenli hayatınızı doğru ve olabildiğince ayrıntılı biçimde anlatın.

Scroll to Top