İngiltere vizesi için 12 Aralık'ta başvurdum, 3 Ocak'ta red geldi. Başvuruda global bir şirketten maaş aldığımı ve ek gelirlerim olduğunu belirtmiştim. Red sebebi gelir belgesinin tutarsız olması (maaş ve ek gelirimin aylık ortalamasını vermiştim) ve gelen transferlerin kaynağının belli olmaması olarak belirtiliyor. Ayrıca, ziyaret amacımı yeterli görmüyorlarmış. Belirtilen kıstaslara rağmen, benim gibi başvuran 4 arkadaşım vize aldı. Daha önce hiç hata yapmadıysanız, vize ret nedenlerini düzelterek nasıl tekrar başvurusunda bulunabilirim?
Canını sıkma, İngiltere vizesi bazen böyle sürprizler yapabiliyor. Ret nedenlerini dikkatlice incelemişsin, şimdi düzeltme zamanı. Gelir belgelerini daha detaylı ve net sun, maaş bordrolarını ve ek gelirlerinin kaynağını gösteren belgeleri ekle. Ziyaret amacını daha ayrıntılı açıklayan bir plan sun ve destekleyici belgelerle güçlendir. Sakın pes etme, tekrar başvur!
Malesef vize reddi nedenleri oldukça net. Maaş belgesi tutarsızlığı ve transfer kaynaklarının belli olmaması sorunlarına odaklanarak, detaylı bilgi ve dökümanlarla başvuru yapmalısın. Başka arkadaşlarının vize alması, sizin durumunuza yönelik genelleme yapamayacağımızı gösteriyor.
Oof, üzücü bir durum. Anladığım kadarıyla, geçmişte bir sorun yaşamamış olsan bile, vize işlemlerinde her zaman her detay kritik önem taşır. Dost canlısı tavsiyem: a) Gelir belgelerini tek bir ama net şekilde verdiğiniz emin olun . Şirketin de, aylık maaş ve ek gelir bilgileriniz ile ilgili detaylı resmi evrakları isteyebilirsiniz. b) Kaynaklarınızı ve akışını gösteren net bir anlatımı olan ve bir bütün olarak tutarlı olan başvuru yapın. Vize bölümünize detaylı bir açıklama ekleyebilir ve hesap ekstrelerinizi, finansal raporlarınız veya evraklarınız ekleyebilirsiniz. c) Amaçlanan neden gerçekten isteğinizle tutarli mi, lütfen inceleyin. İhtiyaç duyduğunuz bilgileri ve belgeleri her zaman istediğiniz zaman sağlayın, ihtiyaç listesi içindeki şeyleri tamamlamak kritik öneme sahiptir. Sizin örnek vakanızda yazdığınız ziyaret amacınızın ve 4 kişinininki arasında, ayrıntı konusunda farklar olmuş olabilir.
Özetle, detaylı, ayrıntılı ve doğru olmasını sağlamak için daha iyi bir başvuru hazırlama arzunuzu hissedebiliyorum. Atama alanlarını ve önceki başarısızlıklarını dikkate al, daha ayrıntılı evraklarla desteklenen tutarlı ve açık bir başvuru hazırlamayı deneyin. Her şıkkı gözden geçirip, iyileştirmeleri uygulamayı deneyebilirsiniz, tekrar başvuruyu doğru bir zamanla deneyebilirsiniz. Neyse biraz sabırlı ol. Başkasına yardım edebileceğimi umuyorum; lütfen bana yol göstersenize!