İngiltere vizesi reddedildi, sebebi "evraklardan emin olamamışlar." Şahıs şirketim ve eşimin de iyi maaşlı bir işte çalıştığı orta halli şartlarımız var. Ev veya araba göstermedik. Tüm belgeler şeffaf ama imza ve tutarlılığın garanti altına alınmadığını yazmışlar. 6 aydır ödediğim faturaları ve şirket hesaplarını ekledim ama yine de güvende değillermiş. Daha önce de 5 Schengen vizemiz vardı. Vizeyi reddetmenin sebepleri ne olabilirdi?
Merhabalar,
Üzgünüm ama vize redlerinin sebeplerini tam olarak bilemem. Belgeleriniz şeffaf olsa, faturalar ve şirket hesapları eklenmiş olsa bile, yetkililer bazen, emin olamama gibi genel bir gerekçe gösteriyor. İmza, tutarlılık gibi konulara daha fazla önem veriyormuş gibi gözüküyor, belki de bunlara daha fazla odaklanıp tekrardan detaylı bir şekilde inceleyin demiyorum tabi. Geçen sefere rağmen aynısı olmaması muhtemel. Önceden Schengen vizesi almış olmanız avantaj olabilirdi ama maalesef, o da geçerli sayılmadı. Umarım ikinci teklifiniz daha olumlu sonuçlanır.
Canını sıkma, İngiltere vizesi bazen böyle garip şeyler yapabiliyor. Büyük ihtimalle gelirini ve Türkiye'ye döneceğine dair yeterli bağın olduğunu tam olarak gösterememiş olabilirsin. Bir de evrakların İngilizce çevirileri tamamsa ve hepsi birbiriyle tutarlıysa sorun yok demektir. Belki bir avukattan destek alıp tekrar başvurmak daha iyi olabilir. Umarım en kısa sürede çözülür!
Belgelerin tutarlı ve şeffaf olması yetmeyebilir. Belki de evraklarınızın özgünlüğünü kanıtlamanız gerekiyordu.