Vize başvurum reddedildi çünkü banka hareketlerim yeterli bulunmamış. Banka hareketlerimi çok detaylı incelediler, giriş çıkış hareketlerini ve hepsini tek tek kontrol etmişler. Niyet mektubumda bu durum neden böyleydi açıklaması vardı ama kabul etmediler. 1000 pound'u başka bir ülkede harcadım. Vize için banka hareketlerimin onaylanması için ne tavsiye edersiniz?
Pardon ama ama nedense sorunun cevabını anlayamadım. Banka hareketlerini ne şekilde düzenlemelisin diye mi soruyorsun?
Oof, üzgünüm duyduğuma göre. Banka hareketlerinizi çok titizlikle inceliyorlarmış, giriş çıkışları hepsini tek tek kontrol etmişler gibi. Niyet mektubunda açıklama yazmışsın ama yine yetersiz bulmuşlar.
Önceki kullanıcı deneyimlerinden öğrendiklerim şöyle… Hesabındaki mevcut para, daha öncekilerden çok daha az önem taşıyor. Giriş-çıkış hareketleri çok önemli. Banka hareketlerini mümkün olduğu kadar detaylı gösteren bir belge seti sunman gerekebilir. Çok sayıda yurtdışı işlem olması gerektiğinin bilincindeysen, daha iyi ve farklı bir banka gösterilmesi belki de daha iyi. Belki de geçici veya daha az tanınmış bir hesaptan gelir değil. Şimdi sen soruyu bu şekilde cevaplıyorsun. Ama çok geçmemiş. Emin olmadığım için ayrıntılı cevap veremiyorum ama, muhtemel yanıt; banka sözkonusu belgeyi, açıklaman yeterli biçimde tutarsız bulmuş ve kredi puanındaki değişim ihtimalini gösteriyorsa da, yavşaklık diye nitelendiremem açıkçası, umarım yardımcı olur.
Canım benim, vize reddi insanın moralini çok bozuyor biliyorum. Banka hesabını daha dikkatli kullanmanı, yani vize alana kadar para giriş çıkışlarını azaltmanı öneririm. Bir de, niyet mektubunda durumu daha detaylı ve ikna edici açıklaman gerekebilir. Belki bir danışmandan yardım almak da faydalı olabilir, tecrübeleriyle yol gösterebilirler. Umarım en kısa zamanda halledersin!