İngiltere vizesi ret edildi. Düşük maaşım, yüksek harcamalarım ve fazla birikimim nedeniyle ikna olmadılar. Ülkeye yatırım yapmak yerine birikimimle başka şey yapmayı düşündüğümü ve birikimimi neden yatırımda kullanmadığımı sordular. Daha önce bir de vize reddi almıştım. İngiltere'de kalmak gerçekten çok istiyorum diyemem. Nasıl daha ikna edici bir şekilde vize belgesi hazırlamalıyım?
Canım, İngiltere vizesi almak biraz karmaşık işler. Öncelikle, maaşını yükseltmek veya daha çok birikim yapmak iyi olabilir. Bir de, İngiltere'ye neden gitmek istediğini daha net anlatmalısın. Belki orada bir eğitim almak veya turistik yerleri gezmek gibi somut bir planın olduğunu vurgulayabilirsin. Umarım bir dahaki sefere olur! 😊
Hey, üzüldüğünü anlıyorum. İkinci ret gerçekten bayağı sinir bozucu. Öncelikle yapmanız gereken, belgelendirdiğiniz harcamalar ve geliriniz gerçekten uygun olup olmadığını ve sizin de gerçek değerlendirme için açık fikirli, dürüst olmanıza yetecek kadar doğru hesaplamalar içerdiğini doğrulayın. Onları kendi istikametlerine çekmek için harcamalarınızı azaltmanın veya yeni gelirimizin ve birikimimizi farklı bir amaç uğruna yönlendirmenin yollarını araştırın. Yüksek gelirleri ve birikimleri olan diğer insanlara nasıl baktıklarına dair bazı örnek vakalar üretmek için onlara bir baktığınızda ne düşüdüğünüzü anlatan belgeleri ortaya çıkarın. Onlara "Nası daha yapmalıyım" demeyin, tersine kendi argümanızı anlatın.
Pardon ama bu durumu anlıyorum. Belki nezaketli bir şekilde birikiminizi neden yatırım yerine başka bir amaç için kullandığınızı (örneğin, bir ev/yatırım yapılabilecek diğer alanlar) açıklayıp destekleyici belgeler ekleyebilir misiniz?