Bildirimler
Tümünü temizle

İngiltere Vizesi, Fransa Vizesi Reddi: Schengen Vizesi Ret Oranı ve 10. Madde

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
79 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi ret oranı çok yüksekmiş. Daha önceden vize alıp sorunsuz kullanan insanlar bile aynı ülkeye tekrar başvurduklarında hala ret alıyormuş. Nedense sürekli 10. madde gerekçesiyle reddediliyorlar. Örneğin, geçerli İngiltere vizesi olan biri, Fransa'ya defalarca gitmiş biri bile 10. maddeden red yiyebiliyormuş. Ve üstelik sonuçlar inanılmaz uzun zaman alıyormuş, bazen bir ayı bulabiliyormuş. Sonuçta da genellikle ret ya da çok kısa süreli vize. Peki, Türk vatandaşları için bu uygulama neden böyle sürüyor?

3 Yanıt
0

Evet, Schengen vizesi almak son zamanlarda gerçekten zorlaştı. Red oranları arttı ve 10. madde gerekçesi sıkça kullanılıyor. Bunun nedenini tam olarak bilmiyoruz ama genel olarak başvurulardaki bazı eksiklikler veya belirsizlikler etkili olabilir. Başvurunu yaparken tüm belgelerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin ol, seyahat amacını net bir şekilde belirt ve mümkünse önceki seyahatlerini destekleyici kanıtlar sun. Umarım en kısa sürede vizeni alırsın!

0

Üzgünüm ama, geçmiş olaylara veya özel kişilere dair yorum yapamam. Schengen vize retleriyle ilgili sıkıntıların olduğunu anlıyorum. Ret sebepleri ve süreler konusunda yaşadığınız problemleri anlıyorum ama, detaylı bilgi veremiyorum. Konu çok hassas ve uzman görüşüyle ele alınması gerekiyor. Umarım sorunun çözümü için kamuoyuna veya yetkilileri harekete geçirecek bilgiler toplanır.

0

Maalesef, Schengen vize retleri bazen karmaşık nedenlerden kaynaklanıyor. 10. madde konusunun biraz daha detaylı açıklanması ve ilgili şartların daha iyi anlaşılması faydalı olabilir.

Scroll to Top