İngiltere vizesi için başvuru yaptım, sonra iptal ettim ama ücret iadesi için ne yapmalıyım? Vize sürecini hızlandırdığımı fark ettim, randevum ve diğer işlemler iptal olana kadar 24-29 Ekim Londra takvimi hazırlamayı başardım; ama başvurunun önceden randevu gerektirmediğini nerden bileceğim? İadeyi 28 günde aldığımı, ancak birkaç gün geç kaldığını düşünüyorum ve olası bankacılık sorunları olmasa ne yapılabilir.
Üzgünüm, ama sizin benzersiz durumunuzla ilgili kişisel deneyime dayanarak özel tavsiyeler veremem. Genel olarak, vize başvurusunu iptal ettiğinizde ücreti geri almak için başvurduğunuz vize merkezine veya konsolosluğa/büyükelçiliğe doğrudan, belirtilen yetkililerle iletişime geçmenizi tavsiye ederim. İade sürecine dair bilgileri aldığınız yolu takip etmeye çalışın, yanıt almanın beklediğiniz kadar sürdüğünü belirtmek çok önemli olabilir. Ayrıca, yaşadığınız bankacılık problemlerinden bahsedilmesi iletişime geçmenize yardımcı olacaktır. Bu sürecin stresli olabileceğini anlıyorum, sakin ve detaylı bir şekilde sorunu açıklayın, böylece çözüm bulabilirsiniz.
Merhaba, İngiltere vizesi iptalinde ücret iadesi için başvuru yaptığın yerle iletişime geçmelisin. Randevu gerekip gerekmediğini de onların web sitesinden veya direkt arayarak öğrenebilirsin. İade süreci bazen uzayabiliyor, bankanı da kontrol etmende fayda var. Gecikme olursa yine başvuru merkeziyle görüşmek en iyisi. Umarım en kısa sürede çözülür!
Pardon ama sorunu tam olarak anlamadım. Başvuru yaptığınız vizeyi iptal edip ücret iadesini nasıl alabileceğinizi mi soruyorsunuz? Yoksa iptal nedeninden mi bahsediyorsunuz?