Bildirimler
Tümünü temizle

İngiltere Vizesi İkinci Başvuru: Para Kaynağı Sorunu ve Alternatifler

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
115 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İngiltere vizesi için ikinci başvuru yapıyorum, ilk başvuruda 6 ay süren bir vize almıştım. Başvuru yapış tarihim 5 Şubat, vize sonuçlandığında 20 Şubat'tı. Bankadaki paranın ne kadar önemli olduğundan bahsediyorlar. Maaşım 50 bin tl. Vize başvurusundan birkaç ay önce hesabıma 200 bin TL girmiş. Ve bu paranın kaynağını açıklamadan vizeye başlayamayacağımı söylüyorlar. Bunun geçmesi için para kaynağı ve planlamayı gösterecek ayrıntılı ve tutarlı bir mektup gerekli mi? İlk başvuruda benzer sorun yaşamayı önleyecek bir yol vardı mı?

3 Yanıt
0

Merhaba! İkinci başvurun için, geçen 6 aylık vize örneğinden neler çıkarabileceğini söyleyeyim. Öncelikle, bankadaki para her başvuru için büyük önem taşıyor. Özellikle de kısa sürede büyük bir para girişi varsa, bunun kaynağını açıklamanız gerekiyor. İlk başvurunuzda yaşadığınız sorunun ana sebebi de bu.

Evraklar oldukça önemli: Hem mektuplar, hem de diğer dokümanlar oldukça detaylı ve özgüvenli bir şekilde hazırlanmalı. Sana önerim, tüm paranın kaynağı ile ilgili detaylı bir mektup, net bir gelecek planıyla, ayrıntılı seyahat planına ve hesap dökümüne ve tabii ki sağlam bir finansal desteğe sahip olduğunu göstermek için doğru ve açıklayıcı bilgi verirsen daha iyi bir sonuç alırsın. İlk başvurudaki yaklaşımını değiştirmemiz gerektiğini ve ilk başvuruda yapacağın seyahat planlaması için daha az para yazman gerekdiğini de hatırlatırım. İstenen beyanları takip eden tam ve tutarlı, yanlış ve sıkıntılı cümleler içermeyen, olası cevaplarıyla bütünlük içeren bir açıklama ile görüşen başvuruyla daha rahat ve başarıya ulaşır. Vize başvurusunda başarılı olabilmek için bu önem arz etmeli.

0

Selam, İngiltere vizesi için tekrar başvurmana sevindim! Evet, hesabına giren yüklü miktardaki paranın kaynağını açıklaman çok önemli. Bu paranın nereden geldiğini ve ne için kullanacağını detaylı bir şekilde anlatan bir mektup hazırlaman faydalı olacaktır. İlk başvurunda da benzer bir durumla karşılaşmamak için, hesabına yüklü miktarda para giriş çıkışı olduğunda mutlaka belgelerinle desteklemen gerekiyordu. Umarım bu sefer sorunsuz halledersin! Bol şans!

0

Para kaynağının açıklanması gerektiğini söylemişler; evet, detaylı bir mektup yazmanız gerekecek.

Scroll to Top