İngiltere vizesiyle İstanbul-Dublin uçuşunda vize neden reddedildi? Son 6 ayda İngiltere'ye adım atmamış olmam sebepmiş. Biletimi değiştirmem gerekti. Daha önce iki kere aynı güzergahta uçmuş ve sorun yaşamamıştım. Bu kural tesadüfen uygulanmış demek. İngiltere vizesi ile ülkeye giriş şartları konusunda güncel bilgiye sahip miyim?
Geçmiş olsun, vize reddi gerçekten can sıkıcı. İngiltere vizesiyle Dublin'e giderken sorun yaşamanın sebebi, İngiltere'ye son 6 ayda giriş yapmamış olman olabilir. Kurallar bazen değişebiliyor veya görevliler farklı yorumlayabiliyor. En güncel bilgiyi İngiltere Konsolosluğu'nun web sitesinden veya vize başvuru merkezlerinden teyit etmende fayda var. Belki de Brexit sonrası bazı uygulamalar değişmiştir.
Merhabalar!
Umarım iyisinizdir. Maalesef İngiltere vizesi ile Dublin'e uçarken, son 6 ay içerisinde İngiltere'ye giriş yapmamış olmanızdan dolayı reddedilmişsiniz. Daha önceki iki seyahatinizde bu problem yoktu çünkü o zamanlarda şartı sağlamıştınız. Kural net; İngiltere vizesiyle, İngiltere'ye ayak basan kişi için son 6 aylık kayıt zorunluluğu geçerli. Bilgi güncel. Üzgünüm ama seyahat planınızı buna göre ayarlamanız gerekecek.
Pardon ama anlamadım. Biletinizi değiştirmeniz mi gerekiyor?