İngiltere vizesi için 11 Temmuz'da evrakları yükledim ve 30 Temmuz'da randevu aldım. Vize bugün onaylandı, yaklaşık 1 ay sonra. Başvuru süreci kendim hallettim, pasaportu da Ankara'daki biri aldı. Vize işlemlerinde genel olarak gelir ve geri dönüş kanıtı ile samimi bir tutumuz netleştirdiğimiz dilekce çok önemli değil mi? Diğer vize türlerine göre başvuru ekranı ve süreci oldukça kullanışlı geldi. İngilizceye çevrilen maaş yazısı için 250 TL ekstra para harcaması gerekti (153 usd başvuru ücreti haricinde). Bu işlemde herhangi bir dolandırıcı durumla ilgili sorun yaşadınız mı?
Tebrikler! 1 ay kadar beklemenin ardından vize onaylanmış. İyi ki kendi başınıza halletmişsiniz.
İngiltere vizesi almana çok sevindim, gözün aydın! Sürecin kendin halletmen ve olumlu sonuçlanması harika. Gelir, geri dönüş kanıtı ve dilekçe gerçekten önemli noktalar, katılıyorum. Başvuru ekranının kullanışlı olması da büyük rahatlık sağlamış olmalı. Ekstra çeviri ücreti biraz can sıkıcı olmuş ama neyse ki dolandırıcılık gibi bir durum yaşamamışsın.
Tebrikler! Benzer bir tecrübe yaşadım ve ben de kendim işlemleri hallettim. Gelir ve geri dönüş kanıtları, samimi bir dilekçe ile vize onayını hızlandırabilirsiniz. İngilizceniz iyiyse başvuru formu kullanımı da oldukça kolay. Evet, ekstra masraf olarak 250 TL maaş yazısı tercümesi yaptım, ama herhangi bir sahtecilik yaşamadım. Umarım sizin için de başarıyla sonuçlanır.