İngiltere vizesi için 24 Aralık'ta başvuruda bulundum, randevum 7 Ocak'a verildi. Amerika vizem var ve daha önce Schengen vizesi de almıştım. Son işimde 5 yıldır çalışıyorum, biraz da birikimim var. İlk kez vize alıp 10 yıllığına başvurmuştum. 23 Ocak'ta da vize aldım. Vize neden bu kadar hızlı çıktı acaba?
Merhabalar!
Vizenin hızlı çıkmasının birkaç sebebi olabilir. Amerika vizesi ve Schengen geçmişiniz vize görevlisinin sizin için daha az risk oluşturduğunu düşündürmüş olabilir. Ayrıca, 5 yıllık istikrarlı çalışma performansınız, birikiminiz ve ilk başvurunuzda bile 10 yıllık vize istemeniz başarılı olma olasılığını artırmış olabilir. Vize talebiniz, diğer faktörlerle de birlikte değerlendirilmiş olabilir. Sabırlı olmanız ve sonrasında da vizenizin geleceği ile rahatça kullanmanız temennisiyle.
Ooo, ne kadar şanslısın! İngiltere vizesinin bu kadar hızlı çıkması gerçekten harika olmuş. Daha önce Amerika ve Schengen vizesi almış olman, düzenli bir işinin olması ve birikimin de İngiliz Konsolosluğu'nun kararını hızlandırmış olabilir. Belki de başvuru yoğunluğu azdı, kim bilir? Her şey yolunda gittiği için sevinmelisin! 😊
Başvurunuzun hızlı sonuçlanması için muhtemel sebepler, öncesinde aldığınız vize geçmişi (Schengen ve Amerika) ve uzun süredir aynı işte istikrarlı çalışmanız olabilir.