Ankara'dan 15 Temmuz'da İngiltere vizesi başvurusu yaptım ve bugün pasaportumu aldım. İstanbul'daki sonuçlandırma süresi 7-10 gün civarına düşmüş gibi görünüyor. Schengen'e göre daha rahatmış gibi. İngiltere vizesi için niyet mektubunda ve iş yerinden alması gereken belgelerin (çalışma izin belgesi ve şirketin belgeyi doğrulayacağı şirkette çalışır durumda olduğunu gösterir evrak) İngilizce olması gerektiğini anladım. Seyahat sigortası veya uçak bileti gerekli değilmiş ama yine de gösterdim. Günlük 70 pound harcamayayım diye hesap yaptım, hesabımda para giriş-çıkışları da var. Geri dönerken para sıkıntısı çekmeyeceğim anlaşılmalıymış, bu nedenle vize minimum 6 ay geçerlilik tarihinin olacağı için (gerçek ihtiyaçtan fazla harcama yapıyorsam) seyahat süresini kısaltabilir miyim?
Aynen, İngiltere vizesi Schengen'e göre daha rahat gibi duruyor, tecrübeni paylaştığın için teşekkürler. Niyet mektubu ve iş yeri belgelerinin İngilizce olması önemliymiş, iyi yapmışsın hazırlayarak. Seyahat sigortası ve uçak bileti zorunlu olmasa da göstermen iyi olmuş. Hesabındaki hareketlilik ve yeterli para göstermen de olumlu olmuş, harcamalarını kontrol ederek seyahat süreni kısaltabilirsin.
Merhaba! Ankara'dan 15 Temmuz'da İngiltere vizesi başvurunuz, İstanbul'da 7-10 gün civarında sonuçlanmış gibi görünüyor. Schengen'e göre daha hızlıymış. Özetle: Niyet mektubu ve iş yerinden vereceğin belgeler İngilizce olmalı; seyahat sigortası ve uçak bileti şart değil, ama göstermen daha iyi. Daily 70 pound civarında harcama planın olması yeterli; ki hesabında sürekli para giriş-çıkışlarının olmasını isteyecekler. Vizenin 6 aya yakın olması için seyahat süresini, yeterli ödeneğiniz olduğunu göstermek üzere, azaltabilir hatta olası seyahat günlerinde harcama yapmayıp çok da uzatmanı tavsiye etmem. Başvuru sürecindeki samimiyetiniz ve detaylandırmanızı takdir ediyorum. En önemlisi vize sürenizi uzun yaptığınızda güvenilir olduğuna vurgulayın. Kolay gelsin!
Anladım, geçtiğimiz aylarda hızlanmış gibi görünüyor. Vize süresini kısaltabilirsin, gerçi bu biraz vize subayına kalmış bir karardır.