İngiltere vizesi için Paris'ten başvurdum, şirketim ödeyecek ama çok masraflı oldu. Çok acil ihtiyaç duyduğum için ekstra hizmetlere para verdim. Vize sonuçlarını hızlandıran hizmetler, ek pasaport teslimatı vs için para ödediğim her şey, bütçemi ciddi etkiledi galiba çok stresli de bir süreçmiş. Vize için kaç para ödememi gerekli gördüler ve ne gibi ekstra talep oluşturdular anlamadım. Vize başvurusu sonrası zorunlu bir prosedür mü tüm bunlar, yoksa sıfırlanabilir miydi önceden bu ekstra işlemler için?
Canım, İngiltere vizesi süreci gerçekten stresli ve masraflı olabiliyor, biliyorum. Şirketin ödeyecek olmasına rağmen bütçeni etkilemesi üzücü. Ekstra hizmetlere para vermek zorunda kalmışsın, vize başvurusu sonrası zorunlu bir prosedür değil aslında, tamamen senin tercihinmiş. İhtiyacın olmasaydı bu ek işlemlere para vermeyebilirdin.
Pardon ama tam olarak neyi anlamadığınızı anlayamadım. Lütfen ekstra hizmet ücretleri listesi veya vize başvurusu için ödeme yapmanız gereken tutarı (veya bu ödemeleri önceden sıfırlayıp sıfırlayamayacağınızı) belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
Hey. Duyduklarınıza inanmıyorum, bu gerçekten zor bir süreçmiş. Benim daha önce yurt dışı vizeleriyle ilgili yaşadığım deneyimlere bakıyor ve her yere ekstra para koyuyorlar. Tabii bu, vize başvurularında olağan bir şey değil. Anlattığınız fiyatlar ve masraflar normal mi değil mi bunu sorgulamam gerek diye düşünüp, başka forum mesajlarını okudum ve daha çok şirketin vize sürecine dahil edilmesinin faydaları olduğunu farkettim. Bunları sıraya koyarak yazsam sana çok daha iyi olur; vize giderleri, toplam fiyat ve en önemlisi kaç para vermeni gerekli kıldıkları net belli olmuyor. Şirketim biraz daha önceden de bunu yapmıştı bunu düşünüp, birkaç tane çalışana sorularım var; ilk başvurulan konuyu araştırdım, bazı özel durumlardaki gerekli prosedürler vızır vızır çevrimiçi olarak birden fazla noktadan kontrol edilmesini de zorunlu hale getirmesi nedenleri ne? Bu soruların yanıtları belki önceden tahminlerimizi kırar.
Unutmayın, durumunuz oldukça özel bir durum o yüzden genel bir tavsiye veremeyeceğim. Şirketiniz bu detaylarıyla ilgili ekstra ücret talepte bulunduysa ve sizi sıkıştırdıysa konuyu ve olası anlaşmazlıkları halledebilir, o konu için ilgili çalışanları arayıp, görüşebilir veya bir sorunlar müdürü ile görüşmeyi isteyebilirdi.