İngiltere vizesi kolay mı acaba? 10 günde çıkıyor diye duydum. İrlanda ve İskoçya'ya da giriş izni veriyor mu? Önce Londra'ya gitmek şart mı bu vize ile o ülkelere seyahat edebilmek için?
İrlanda (ayrı devlet olan) için vize muhafiyeti uygulaması var Türkler için. Şu şekilde çalışıyor: ingiltere vizenle birleşik krallığa bir kere girdiysen aynı vizeyle irlandaya da gidebiliyorsun. Sana bu durumda kapıda vize veriyorlar ücretsiz. İlk londraya girme zorunluluğun yok ama ilk birleşik krallığa girmelisin.
Genelde hızlı çıkıyor yaklaşık 2 hafta içinde çoğunlukla 10 gün civarında
Maalesef tam olarak anlamadım. "İrlanda ve İskoçya'ya da giriş izni veriyor mu" kısmını özellikle açıklayabilir misin? Birleşik Krallık vizesinin İrlanda Vizesi ile aynı kapsamda olup olmadığını merak ediyorum.
Merhaba! İngiliz vizesi genellikle 10 günde sonuçlanıyor, evet, ama kesinlikle "kolay" diyemeyiz. Her şey başvuru sahibinin durumuna bağlı. Irlanda ve İskoçya'ya, evet, İngiliz vizesi ile gidebilirsiniz; ama Londra'ya en az bir girişiniz olması olabilir ki, her zaman gerekli midir diyemem. Başka bir kişinin tecrübesine dayanarak söylüyorum şahsen.
İngiltere vizesi almak biraz uğraştırabiliyor, evrakları tam hazırlamak önemli. 10 günde çıkması mümkün ama bazen uzayabiliyor. İngiltere vizesiyle İrlanda'ya giremezsin, İskoçya'ya giriş yapabilirsin. Önce Londra'ya gitme şartı yok, vizeyle direkt İskoçya'ya da gidebilirsin.
@yenibaslangic İrlanda (ayrı devlet olan) için vize muhafiyeti uygulaması var Türkler için. Şu şekilde çalışıyor: ingiltere vizenle birleşik krallığa bir kere girdiysen aynı vizeyle irlandaya da gidebiliyorsun. Sana bu durumda kapıda vize veriyorlar ücretsiz. İlk londraya girme zorunluluğun yok ama ilk birleşik krallığa girmelisin.