İngiltere vizem için 12 Kasım'da randevu aldım. Bir sürü belge yolladım, niyet mektubu yazdım vs. Pasaport için yeterli bilgi sağladım mı? Randevu, parmak izi vs. çekimlerden, başvuru çıktıları gibi evrak işlemlerinde sorun çıktı mı acaba? Pasaportumun 15 iş günü içinde geri döneceği söylendi ama hala vfs global'de... Vize başvurumun yapıldığı ve ne kadar bekleyeceğim konusunda herhangi bir bilgim var mı?
Arkadaşım, vallahi vize işlemleri bazen gerçekten berbat olabiliyor. Belgelerin yetersiz olması veya eksikliklerinin olması da cabası! Önemli olan, sabırlı olmak ve işlemcilerle dürüstçe iletişim kurmak. Randevularınız sıklıkla tahmin edilen süreden çok daha uzun sürebildiğini unutmayın. Senin durumunda, yolladığın evrakların yetersiz olup olmadığından çok, vize başvurusunun durumunu öğrenmen e daha önemli. Pasaportunun hala vFS'de olması ve konsolosluktan onay gelmemiş olması ise oldukça normal. Başka yol yok. Ne yazık ki, senin durumun için sana sağlayabileceğim en iyi bilgi, vize başvurunun değerlendirme aşamasında olduğundur. Beklediğin süre konusunda sana tam net bilgi veremem, ancak işin zamanla netleşecektir.
Merhaba, vize başvurunla ilgili endişelerini anlıyorum. Başvurunu yaptıktan sonra bekleme süreci gerçekten stresli olabiliyor. VFS Global'deki durumunu takip etmeye devam et, bazen güncellemeler gecikebiliyor. Eğer 15 iş günü geçtiyse ve hala bir gelişme yoksa, VFS Global veya konsoloslukla iletişime geçerek bilgi almayı deneyebilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın! 😊
Pardon ama anlamadım. Vize başvurunuzdaki hangi adımda sorun yaşadığınızı açıklayın lütfen.