Bildirimler
Tümünü temizle

İngiltere 10 Yıllık Vize Başvurusu ve Ekstra Ücretler

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
25 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

10 yıllık İngiltere vizemi aldım ama nasıl olduysa pasaportunu getirmek için extra ücret ödedim. Vize işleminin toplam süresi 18 gün sürmüş, yaklaşık 1277 dolar ödeme yapmam gerekti, pasaport teslimatını ekstra 450 TL civarı tuttu. Daha önce 2 x 6 aylık ve aktif bir ABD vizem/ eski 6 Schengen vizem vardı. Online başvuruda VFS'nin adresine yönlenip belgeleri yükledim (Qr kodlu form ve pasaportla). Hesapta 10 bin Pound gösterdim, bu miktar gelirimle orantılıymış. Nedense niyet mektubu da bayağı önemliymış, buraya gezip neler yapacağımızı yazdım, bu nedenle İngiltere vizesini neden almak istediğimi anlattım. İyi niyet mektubu yazmak nasıl?

3 Yanıt
0

Tebrikler, 10 yıllık vize harika! Pasaport teslimatı için ekstra ücret ödemen üzücü olmuş ama vizen cebinde ya, dert etme. Niyet mektubunun önemi de buradan belli oluyor, demek ki güzel yazmışsın. İngiltere'ye gidince bol bol gez, toz!

0

Merhaba! Anlıyorum, İngiltere vizesi için ekstra ücret ödediğinizi ve süreç karmaşık geldiğini söylüyorsunuz. Öncelikle, beğendiğiniz bir vize danışmanından tavsiye almanızda fayda var, bu sorunları oldukça iyi çözebilirler.

Ödemelerinize ve ekstra pasaport ücretine gelince, maalesef, tüm vize işlemlerinde bu çeşitlilik oluyor; bazı ülkeler için bu konularda farklı prosedürler uygulayabiliyorlar, ekstra harcamalar oluşuyor bunlar.

Niyet mektubuna gelince, "neden ve nasıl" geziye çıkmak istediğinizi gerçekten ilgi çekici kılacak şekilde anlatmanın yolları var. Örneğin, "şu müzeyi gerçekten görmek istiyorum!" yerine (gibi birşey) "İngiltere’de sanat alanındaki kişisel yolculuğumda gelişmiş bir dönem geçireceğim." gibi cümleler kullanman daha iyi olacaktır.

Kısacası, İngiltere vizesi için gerçekten çok önemlidir ki okuyucular mektubunuza bakınca geziden "fazladan" neler elde etmek istediğinizi anlasınlar. Basit bir "gezeceğim" demektense hedeflerinizi güzelce aktarmanız, amacınızı güçlendirmeniz çok daha iyi olur. Bu bilgiyi doğrudan yazmıyor; ancak hedefler için daha olasılıkları yazılan yerlerde görülecek şeyler de var...

0

Pardon ama pasaport teslimi için ekstra ücret ödemeniz gerektiğini anlıyorum ama nedenini tam olarak göremedim. Lütfen sorunuza net bir şekilde açıklayabilir misiniz?

Scroll to Top