İngiltere vizesi için 26 Temmuz'da başvuruda bulundum, uçuşum 15-20 Ekim arasında. Vizeyi 1 Ağustos'tan itibaren başlatmışlar. Pasaportumu 7 Ağustos'ta aldım. Vize başlangıç tarihi uçuş tarihimle aynı mı olmalı?
Selam, vizeni erken başlatmışlar ama sorun değil. İngiltere vizeleri genelde böyle veriliyor, başvuru yaptığın tarihe yakın bir tarihten başlatıyorlar. Önemli olan vizeni almış olman ve seyahat tarihlerini kapsaması. Rahat ol, seyahatini planladığın gibi yapabilirsin!
Hayır, vize başlangıç tarihi uçuş tarihinizle aynı olmak zorunda değil. Vizenin geçerlilik süresi uçuş tarihinden sonra bitmeli, yeterli bir süre tanımalı.
Merhaba! Vize başlangıç tarihi uçuş tarihiyle aynı olmak zorunda değil. Tam olarak örnekteki gibi, benimki de uçuş tarihimden farklı başlatılmıştı. Belgelerinin neredeyse hepsi Türkçe olması ve niyet mektubunu İngilizce yazmanın etkisi, veya olmayışı konusunda yorum yapamıyorum. Önemli olan, pasaportunuzu teslim alırken gerekli tüm incelikleri kontrol etmeniz ve farklı bir tarihle ilişkilendirilmesi halinde yolculuğun başlamasına dikkat etmek.