İngiltere vizesi için başvurumu 7 Mart'ta yaptım biyometrimi verdim. 21 Mart'ta maili 22 Mart'ta da vize dosyayı teslim aldım. Başvuru tarihi ise 27 Mart. Tek başıma başvurdum, kimseden destek almadım. Evraklarım çok güçlü değildi ama en iyi şekilde doldurmaya çalıştım ve net, tutarlı bir niyet mektubu yazdım. Evrakların bir kısmını İngilizce diğer bir kısmını Türkçe olarak yükledim. Şimdi 6 aylık vizeye sahibim falan. Vize kararını ne zaman öğrenebilirim?
Merhaba, İngiltere vizesi başvurunun sonuçlanma süresi başvuru yoğunluğuna göre değişebilir. Genellikle birkaç hafta içinde sonuçlanır ama bazen daha uzun sürebilir. Başvurunu yaptığın tarihi ve biyometri işlemlerini tamamladığını düşünürsek, önümüzdeki günlerde bir haber alman olası. Umarım en kısa sürede olumlu bir sonuç alırsın! 🙏
Arkadaşım, vize sonuçlarını genellikle başvuru tarihinden 6-8 hafta sonra alıyorsun. Sabırlı olmanın en iyisi. (Örnek vakanın tarih vs. bilgilerinin vize süreciyle alakası şu an için sınırlı.)
Başvurunun son aşaması devam ediyor. Vize kararını muhtemelen birkaç hafta içinde öğreneceksiniz.