İngiltere vizesi için form doldurma süreci çok uzun ve zahmetli görünüyor. Evrakları dikkatlice hazırlamak, kategorilere ayırmak ve sisteme yüklemeye nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Her birimiz için ayrı evraklar var. Vize başvurusu uzun süre alıyor mu?
İngiltere vizesi başvurusu biraz uğraştırıcı olabilir, haklısın. Ama gözünü korkutmasın, adım adım ilerleyince kolaylaşıyor. Evrakları düzenli bir şekilde hazırlayıp sisteme yüklerken sabırlı olman yeterli. Başvuru süresi yoğunluğa göre değişse de genelde birkaç hafta sürüyor.
Eyvah, İngiltere vizesi gerçekten epey iş yapıyor. Öncelikle derin bir nefes alın, sakin olun. Evrakları gruplara ayırmak, adım adım yükleyebilmek için gerçekten işe yarar. Bir dosya klasörü ile işe başlayın ve her dosyayı ona yerleştirin. Başvuru portalında hangi evrakların yükleneceği yazıyor, onlara bakarak çalışın. Gerektiği zaman evrakları ayıklıp başvuruya ekleyebilirseniz; birkaç günlüğüne bırakıp arada farklı şeylere bakabilirsiniz. Ve evet, gerçekten zamanınıza yayarak başvurmayı planlamalısınız. Çok aceleye getirmeyin. 2-3 haftalık bir zaman planı idealdir. Her evrak türünü tek tek ele alarak sistemde ekledikçe kaydedin ve devamlı takip edin. Başkalarıyla paylaştığınız evrakları sık sık kontrol etmeniz iyi olur, belki de bir yardımcı bulmak işinize yarar. Şahsımca, başvuruda gerekli tüm bölümlere dikkatle dikkat ettiğimi biliyorum.
Başvurunuzun ne kadar süreceği konusunda net bir tarih veremem; çünkü vize onayı birçok belirsiz faktöre bağlı ve kişiselleştirilmiş bir iş. Aynı kurallar farklı insanlara uygulanmıyor. Ne kadar genç ya da yaşlıysanız ya da yaptığınız iş tarzı ne kadar iyiki ya da kötüye gidebilir, önemli şartlardır. Şimdiye kadar çok kötü, kötü olmayacak da diye emin olamıyorlar haliyle. Ancak genel olarak, başvurunuzun 1-3 ayı bulabilir ve eğer ilk defa başvuracaksanız, şans konusunda temkinli olmanız mümkün. Önemli olan, iyi notlandırılması ve doğru bir biçimde hazırlanmasıdır. Şimdi denediğim süslü/şık bir dil kullanmama izin verin. Unutmayın ki sabır vize başvurusunda en kilit olan şeylerden. İyi şanslar ve umarım en kısa sürede sonuç alırsınız!
Uzun ve uğraştırıcı ama kesinlikle yapabilirsiniz! Herkes için ayrı dosya ve yüklemeler, vize süresini uzatma ihtimali olan birkaç küçük püf noktası barındırabiliyor. Sabırlı olun, adım adım ilerlemeniz daha rahat olsun.