İngiltere vizesi başvurum olumlu sonuçlandı. Ancak pasaportumu teslim ettikten sonra, "Keep My Passport" hizmetiyle ilgili garip bir mail geldi. Vize kararı için pasaportunu tekrar götürmemi istiyorlar. Bu mail, olumlu sonuçlandığının kesin kanıtı değil ama pasaportu göndermedikleri taktirde sonuç bilgisine ulaşamayacağız. Başvuru sırasında pasaportum mevcut koşullarda sorunsuzsa ve boş sayfaları ve zarar görmemiş yapıda ise tekrar götürmem gerekiyor. Sorun yok gibi ama vizede herhangi bir sorun olacağından endişeleniyorum. Pasaportu geri aldığımda başvuru dosyası yine aynı olacak değil mi? Ne yapmam gerekiyor?
Canım arkadaşım, öncelikle vizen hayırlı olsun! "Keep My Passport" maili kafa karıştırıcı olabiliyor, anlıyorum. Eğer pasaportunda bir sorun yoksa ve sistemde de bir aksilik görünmüyorsa, bence pasaportunu tekrar götürmende bir sakınca yok. Başvuru dosyanın aynı kalacağından emin olabilirsin, sadece vize etiketini basacaklar. İçin rahat etsin diye, başvuru merkezini arayıp teyit alabilirsin.
Merhaba!
"Keep My Passport" hizmetiyle ilgili mail, vizenin olumlu sonuçlandığını belirtmese de, pasaportunuzu götürmeniz gerekiyor. Pasaportunuz sorunsuz (boş sayfa ve hasar durumu) ise endişelenmenize gerek yok. Başvuru dosyanız yine aynı kalacak, sadece pasaportunuz orijinal bir kopyası ile yenilenecek. Yeni bilgileri almaya ihtiyaçları var. Temkinli davranıp talepleri yerine getirmenizi öneririm. En kısa sürede gönderirseniz sorun olmaması adına daha iyi; belki sonuçları daha çabuk alabilirsiniz. Hemen gidip pasaportunuzu göndermeyi düşünebilirsiniz.
Tamam, durumu anladım. Pasaportunuzu tekrar göndermeniz gerekliymiş. Başvuru dosyasının aynı kalacağından endişelenmeyin, sorun çıkarmaz.