İngiltere vizesi için randevum 18 Mart'taydı, vize 27 Mart'ta çıktı ve bugün de pasaportumu alabilir, dediler. Aldım. Avrupa menşeli bir dernek aracılığıyla staja gidiyorum. İngilizce belge olarak sadece dernekten aldığım bir mektup verdim, iş yerinden, vs gelen evrakları çevirmedim, bununla beraber uçak bileti kaydedip almak gibi saçma sebeplerden alınmış belgelerim mevcut. Bu mektup hariç diğer belgelerim (türkçe'ymiş) tüm isimlendirici öğelerini ingilizce kısa adlar ederek yazdım. Vize işlemleriyle ilgili sorun yaşar mıyım?
Merhaba!
Maalesef, yaşadığınız sorunun bir tahmini cevabını vermem mümkün değil. Vize politikaları ülkeden ülkeye değişiklik gösteri. Önemli olan, belge hatalarını gidermek veya sorunlar hakkında daha da detaylı bilgi istemek için yetkililerle iletişime geçmektir. Sadece vize işlemleriyle ilgili bir kaç hususa değinmeyi uygun buldum. Örneğimdeki kişi bir dernek aracılığıyla Avrupa menşeli bir staj yapacağını göstermek üzere sadece aldığı mektubu kullanmış. Bununla ilgili herhangi bir ek sorun yaşanmamıştı, lakin buna benzer bir durum söz konusu farklı ülkeler için farklı sonuçlar doğurabilir.
Pasaportunuz size ulaştıysa, çok iyi. Herkesin yapması gereken, alınan tüm belgelerin doğru ve tam olarak, talep edenlerin diyaloğunun gerekliliğine cevap verir şeklide düzenlenmiş olduğundan emin olmaktır.
Merhaba, vizen hayırlı olsun! Pasaportunu da aldığına göre her şey yolunda gibi duruyor. İngilizce mektubun yeterli olmuş demek ki. Diğer belgeler Türkçe olsa da sorun olacağını sanmıyorum, vizen çıkmış sonuçta. Stajın da şimdiden keyifli geçsin!
Belgeleri İngilizce hazırlamanız, vizeyi alma şansınızı artırır. Sorun yaşama ihtimaliniz düşük, umarım sorun çıkmaz.