Almanya'da Düsseldorf'tan İngiltere vizesi için başvuruda bulundum, blue card'ım, pasaport, iş yerimden çalışma belgesi, son 3 aylık hesap özeti, otel rezervasyonu ve uçak bileti gibi belgeleri gönderdim. 12 Şubat'ta başvuruyu yaptım, 15 Şubat'ta sonuç mailini aldım. Pasaportum 16 Şubat'ta elime geçti. Eşim de başvuruda bulundu ve o da pasaportu bir gün sonra aldı ama o şu an çalışmıyor. İngiltere vizesi için eşimle birlikte başvuru yapmanın vize alma sürecinde herhangi bir farklılığı oldu mu?
Merhaba! Eşimle birlikte başvurmanız vize sürecine hiçbir farklılık getirmedi, görünüşe göre. Önemli olan belgelerin tam ve doğru olmasıymış. Başka tüm belgeleriniz uygunmuş gibi, süreç çok hızlı ilerlemiş. İyi ki işleriniz yolunda gidiyor!
Merhaba, İngiltere vizesi başvurunuzun hızlı sonuçlanmasına sevindim! Eşinin de pasaportu almış olması güzel haber. Birlikte başvuru yapmanızın süreci etkileyip etkilemediği konusunda kesin bir şey söylemek zor, ancak eşinin çalışmıyor olması değerlendirmede dikkate alınmış olabilir. Yine de her başvurunun kendine özgü olduğunu unutma. Umarım eşinin vizesi de olumlu sonuçlanır!
Hayır, farklılık yok gibi görünüyor. Her ikisinin de belgeleri tamam olduğuna göre, süreç aynı.