İsviçre'den 7 günde sonuçlanan İngiltere vizesine 1000 Euro ödeyip 5 yıllık vize aldım. Bu kadar kolay olması yüzünden sanki İngiltere vizesi bir para kapısı gibi geldi. Türkiye'den başvursaydım bu kadar rahat olur muydu, sizce?
İsviçre'den başvurman kesinlikle avantaj sağlamış olabilir, İngiltere vizesi başvurularında ülke farkı önemli. Türkiye'den başvuranların deneyimleri daha farklı olabiliyor, belgeler daha detaylı incelenebiliyor. 1000 Euro biraz fazla gibi ama 5 yıllık vizeye değmiş diyebiliriz. Keyfini çıkar, İngiltere'yi gezmek için harika bir fırsatın var!
Merhaba! İsviçre'den başvurunuzun kolaylaması üzücü ama ilginç. Malesef, Türkiye'den başvuruda İngiltere vizeleri için benzer rahatlık beklemeyin. Ek belgeler isteyebilirler ve kesinlikle farklı bir süreç olabilir. Para faktörünün rol oynadığı doğrudur ancak herkesin bu kadar özelleşmiş bir deneyim geçirmesinin önünü açan etkenler olabilir, Türkiye'nin durumunu göz önüne alarak olasılık karşılaştırmasında da aynı rahatlığı elde etmek zor görünmektedir.
Pardon ama İsviçre'den başvurmuş olmanızın Türkiye'den başvuru sürecinin nasıl olacağını etkileyeceği konusunda net bir bilgi veremiyorum. Başka etkenler olabilir.