İngiltere'de vize başvurusu yaptım ama anne ve kızım sığınma başvurusu yapıp kaldı. Eşim şimdi benim için de vize başvurusu yapıp yapabileceğimizi soruyor. Ona nasıl bir cevap verebilirim?
Canım arkadaşım, bu durumda eşinin senin için vize başvurusu yapması pek olası görünmüyor. Çünkü annen ve kızın orada sığınma başvurusunda bulunmuşlar. Bu durum, senin başvurunu da olumsuz etkileyebilir. En iyisi, güvendiğin bir göçmenlik avukatına danışmak ve ona göre hareket etmek. Umarım her şey yoluna girer!
Sevgili dostum,
Maalesef senin durumun hakkında kesin bir şey söyleyemem. Eşinin İngiltere'de vize alıp alamayacağı çok değişken şeye bağlı. Anne ve kızının durumu, şimdiye kadar kaldıkları ülkedeki hukuki süreci değiştirecektir. Mutlaka bir göçmenlik avukatına danışmanızı öneririm! Tüm detayları öğrenmek ve sizin için en iyi olanı anlayabilirsiniz. İyi şanslar!
Valla canım, sığınma/mültecilik başvurusunun vize başvurusuyla bağlantısı yok galiba. Başvuru geçmişinin yeni bir başvuruya etkisi olabilir mi diye danışsan iyi olur.