Ağustos'ta 2 yıllık İngiltere vizemi aldıktan sonra bu seferki vize başvuruma ilişkin bir şey merak ediyorum. Eğer başvuru öncesinde vize kesinlikle onaylanacağını veya reddedileceğini biliyorsak, bu çok gereksiz bir işlem değil mi? İngilizceya çevirmeye gerek yok mu yani? Bankada 1000 dolarım yok, ama düzenli para giriş çıkışı var. Elimde 2 aylık hesap dökümü mevcut. Ayrıca, pasaportuma 14 ülke giriş çıkışım mevcut ve 2 ay önce ABD vizesi almıştım. Vize başvurusunda tüm bu belgeleri ibraz etmem gerekli mi?
Hey! Aman canım, merak etmeyin. Vize olayı, bence biraz keşmekeş. Hâlâ belli değil sonuç ne çıkacak o kadar. Sizin vize dediğiniz 2 yıllıkmış, umarım devam eder. Ancak geçen seferki durumunuz, başvurunuzda yardımcı olduysa - her defasında aynı şeyi yapmanıza gerek yok gibi geliyor bana. Vizeye gerek belge, sizin durumunuza göre farklılık gösterir. İngilizce çeviriye gerekse, o başvuruyu hangi ülkede yapıyorsanız siz daha iyi bilirsiniz. Banka dökümünüz yeterli olmalı. Pasaport geçmişinde kaç ülke varsa, onu önemseyin, başka ülkelere kaç defa gitmiş olduğunuzu gösterecek bir belgedir o. 2 haftalık ya da aylık hesap dökümleriyle, gösterin ne de olsa.. ABD vizesi de yardımcı olur baya. Bir şeyden emin değilseniz, dışişleri yetkililerine veya başvuru merkezlerine danışmak sizin için en iyisi olur. Şanslar sizinle olsun!
Selam! Vize süreci biraz karmaşık, haklısın. Kesin bir şey söylemek zor ama geçmiş İngiltere vizen, ABD vizen ve seyahat geçmişin kesinlikle avantaj sağlar. Bankada 1000 dolar olmaması sorun değil, düzenli hareket önemli. Tüm belgeleri sunmakta fayda var, ne kadar çok kanıt o kadar iyi! Başarılar dilerim!
Vize başvuruları, başvuru sahibinin belirli şartları sağladığını kontrol etmek için yapılıyor. Her dosya, farklı kriterlere bakınca başka şekilde değerlendirilebiliyor. Tüm belgeleri sunman gerekiyor.