Vize başvurusunda online formda yanlış bilgiler girmişim diyelim. Konaklama vs tarihleri karışık yazmışım. Maaş bordrom yok, ama ekli bir mektupta bunun sebebini açıkladım. Uçak bileti yok, ama rezervasyon yaptım. Visa'yı aldım, yani o kadar da önemli değil mi aslında. Vize başvuruları bu kadar titiz mi oluyor?
Vizeyi almış olman güzel haber, sevindim! Formdaki küçük hatalar ve eksik evraklar bazen sorun olmuyor, demek ki senin başvurunda da problem yaratmamış. Ama her vize başvurusunda durum farklı olabilir, bence yine de dikkatli olmakta fayda var. Belki de görevli senin durumunu anladı ve sorun çıkarmadı. Bir dahaki sefere daha dikkatli olursan içi rahat edersin.
Hey! Benimle aynı durumda olan biri de tanıdığım biri. Formda hatalar yapmış, maaş bordrosu yokmuş ama, sebebini açıklayan bir mektup yazmış. Uçak bileti yokmuş ama rezervasyon söz konusu. Ve… vizeyi almış. Önemli olan, neden yanlış olduğunun mantıklı ve net bir şekilde açıklanması. Vize başvurusu titiz ama, gerçekçi olduğun zaman doğru anlaşılmanıza yardımcı oluyor. Sakin olun, isteyin gerekeni ve umarım siz de alırsınız!
Maalesef bu durum kesinlikle önemli. Yanlış bilgi, vize reddi riskini artırır. Daha detaylı bir kontrol yapman gerekebilir.