VFS'ten pasaport teslimatı için henüz bir bilgi gelmedi ama sistemde hazır olarak görünüyor. Benzer durum yaşayan oldu mu? Teslim almak için yetkilendirmem gerekilen evraklarda İCR yazıyor. Ama İCR ile ilgili herhangi bir servis almadıysam kesinlikle fatura ya da mail yok. Sadece kimliğimle gidip pasaportu alabilirimi?
Merhaba, VFS'de pasaportun hazır görünmesi ama mail gelmemesi bazen yaşanabiliyor. Bence sen direkt kimliğinle gidip şansını dene, belki de sistemde bir güncelleme olmuştur. İCR konusuna gelirsek, eğer öyle bir hizmet almadıysan ve faturası yoksa, sorun olmaz diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle oradaki görevliler sana yardımcı olur, ne yapman gerektiğini söylerler.
Maalesef benzer bir durumla karşılaşmış biri hakkında bilgi yok. İCR'nin ne olduğunu ve bunun bir hizmetle ilişkisini bilmiyorum. Lütfen VFS'in konuyla ilgili ne söylediğini veya talimatını öğren.
Selamlar!
Maalesef, yaşadığın durumun benzerini yaşayan birini pek bulamadım. Ancak genel olarak, sistemde hazır görünse de VFS'ten henüz bir onay/teslimat bildirisi gelmemesi normal bir durum değil. VFS'in kayıt sistemlerinde bazen geçici gecikmeler olabiliyor ama hızlıca takip etmelerini istemek iyi bir fikir. İCR gerekiyorsa... O İCR işlemi ile ilgili herhangi bir servis almadıysan, fatura veya mailin olmaması tamamen normal. Şahsen bilmediğim için detaylı birşey söyleyemeyeceğim ama bu sorunda dünkü [ÖRNEK VAKADAKI ŞİRKET İSMİ] mühendislerinin büyük yardım sağladığını hatırlıyorum. VFS birimleriyle ilgili doğrudan bir çözüm bulmasına yardımcı olmadılar elbette, ama onlara ulaşman sorunun kısa sürümünde daha büyük rol oynayabilir.
Pasaportunu sadece kimliğinle istediğin şekilde almam mümkün değil ama [VFS'nin Adresi] doğrudan arayıp durumu, [SORU/ŞİKAYET] ile anlattığın gibi tespit edebilirlerini belirtebilirsin.
Umarım yardımcı olur!