Vize başvurusunda öğrenci olduğumu, part time çalıştığımı ve hesap bankamda yeterli miktarda para olduğunun gösterildiğini belirtmiştim. Daha önceki yorumlarda vizeyi alamayacakmışım gibi yorumlar almıştım. Ancak vizeyi 6 aya aldım. Vizeyi olumlu çıkan kişilerin hesaplarındaki miktar konusundaki herhangi bir kriterin olduğunu düşünüyorsunuz mu?
Merhaba!
Vizeyi almaya etki eden faktörler çoklu. Sadece parayı göstermek yetmiyor. Onların gözünde yaptığın etkinlikler ve planların inandırıcılığı da çok önemli. Senin durumunda belirttiğin "öğrenciyim, part time çalışıyorum" dediğin işin sana yeterli getiriyi sağlayacağını doğruladın; vizen de bundan çıktı. Duygularına kesinlikle katılıyorum, olumsuz tepki alınca kötü olmuşsun. Kimbilir belki yorumları yapan arkadaşlarının bilgisinde eksiklikler vardı. Her durum farklıdır; her şeyin senin için iyi gitmesini diliyorum!
Vize almana çok sevindim, gözün aydın! Hesapta belli bir miktar olması önemli ama tek kriter o değil bence. Senin durumunda, öğrenci olman, part-time çalışman ve düzenli gelirinin olması da vizeyi almana yardımcı olmuştur diye düşünüyorum. Herkesin durumu farklı olduğu için net bir şey söylemek zor ama senin profilin olumlu değerlendirilmiş belli ki. Tadını çıkar şimdi!
Herkesin durumu farklı, belirli bir rakam yok gibi. Umarım sende de yolun açık olur.