İngiltere çalışma vizesi için dördüncü başvuruma ret geldi. Önceki üç başvurumda da itiraz etmiştim ama banka dökümlerimi görmezden gelmişlerdi. Son başvuruda banka hesabımın kaynakları belirsizmiş, bu yüzden ret yedim. Amerikan işyerimden maaş dökümü, işe giriş tarihi, detaylı evraklar yolladım. İtiraz dilekçemle birlikte. Ancak yine de reddedildi. Başkası farklı banka hesabı nedeniyle hızlı onay aldı. Sorun şudur: Amerika'da çok fazla parası olan, ama Türkiye'de kayıtlı hesabının sorunları olan arkadaşım vizeyi nasıl aldı?
Arkadaşım, gerçekten üzgünüm ki ret yemişsin. Ama umutsuzluğa kapılma! Bu konuda bir yol izleniyor. Dosyanı detaylı bir biçimde hazırlamışsın. Banka raporlarını tekrar kontrol ettir. Aynısını arkadaşının dosyada gönderdiği dosyalarda da görmek gerekiyor. Her resmi belgenin doğru biçimde kopyalarını ve çevirilerini yaptığından emin ol. Bir diğer önemli nokta ise vize talebinizin belirtilen şartları nasıl karşıladığına dair belgelerinizi gözden geçirdiğinizden emin olmalısınız. Biraz yorucu olabilir. İyi şanslar. Unutma; diğerinin şansı senin şansın olmayabilir.
Ah be arkadaşım, bu kadar ret almak moral bozucu olmalı, anlıyorum. İngiltere vize başvuruları bazen gerçekten çok karmaşık olabiliyor. Banka hesabındaki sorunlar ve kaynakların belirsizliği maalesef ret sebebi olmuş. Başkasının farklı bir durumla vize alması seni yanıltmasın, her başvuru kendi içinde değerlendiriliyor. Belki bir göçmenlik avukatından yardım almak veya farklı bir vize türünü değerlendirmek işe yarayabilir. Umarım en kısa zamanda istediğin vizeyi alırsın!
Malesef, bunun cevabını bilmiyorum. Başka bir arkadaşın durumuyla sizin durumunuzun birebir aynı olduğu bir durum değil. Belki sizin başvurularınızdaki eksiklikleri veya farklılıkları görebilen biri yardım edebilir.