İngiltere öğrenci vizesinde tüberküloz testi için Türkiye'den neden istendiğini bilmeden test yaptım ve hala cevap alamadım. Vize onaylandı. Sıra dışı bir durumda, tüberküloz testini Türkiye'de sadece iki hastanede yapabiliyorsunuz. Benimki de bunlardan biriydi. Sonuç yükleneli aylar oldu hala bir geri dönüş yok nihayet vize onaylandığını nasıl açıklamak lazım?
Öncelikle, vize işlemlerin sonunda onay almış olmanın rahatlatıcı olduğunu düşünüyorum. Tüberküloz testi için Türkiye'deki iki hastanedeki zorunluluk biraz tuhaf olmuş. Doğru dürüst bir açıklama yapmanın en iyisi, "İşte tüm başvuru biçimi ve eklentiler, özellikle Türkiye'deki tüberküloz testi gerekliliklerini anımsatmak için ekledim, sonra vize onayım geldi." şeklinde belirtmek. Daha detaylı bir açıklama gerektiği durumlarda; "İngiltere öğrenci vizesi için gereken tüberküloz testinin ilginç bir gereklilik olduğunu düşünüyordum kendinize not edin" demesi gerekir.
Aa, ne güzel vizen onaylanmış! Tüberküloz testini İngiltere genelde riskli gördüğü ülkelerden istiyor, Türkiye de o listede. Test sonucu uzun sürebiliyor bazen, ama vizen çıktıysa sorun yok demektir. Bence artık test sonucunu çok da düşünme, İngiltere'ye gitmeye odaklan! Hayırlı olsun! 🎉
Belki vize süreci başlangıçta test sonuçlarını istedi ama sonrasında göz ardı edildi. Vize onaylandıktan sonra test sonucu hakkında sorun çıkarmak gerekmez.