Bildirimler
Tümünü temizle

İngiltere Vizesi Başvurusu: Evraklar, Süreç ve Ücretler

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
58 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İngiltere vizesi için gerekli evraklar ve süreç hakkında bilgi istiyorum. Vize başvurusunda form doldururken, gelir, birikim, harcama, seyahat geçmişi ve niyet mektubu gibi bilgileri vermem gerekiyor. Vize ücretleri (6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl), bebekle başvuru ve self upload işlemi ile ilgili de bilgi sahibi olmak istiyorum. Formu doldurduktan sonra verilen numara ile ilgili bir aracı şirkete yönlendiriliyorum fakat evrakların kendisinin yüklemesi veya vfs global tarafından yüklenmesi seçeneği var. İhtiyaç duyulan belgelerin ayrıntılı listesini ve dosya boyut/tür/özellik gereksinimler konusunda öneri istiyorum. Onay işlemleri, tahmini süre ve başvuru sonrası süreci anlamlı bir şekilde nasıl ilerletirim?

3 Yanıt
0

Selam! İngiltere vizesi biraz karmaşık, biliyorum. Formda gelirini, birikimini ve seyahat geçmişini detaylıca belirtmen gerekiyor, niyet mektubu da önemli. Ücretler kalış sürene göre değişiyor, bebek için de başvuru yapmalısın. Belgeleri kendin yükleyebilirsin, VFS Global'e gerek yok. Başvuru sonrası süreci hızlandırmak için düzenli takipte kal ve ek bilgi istenirse hemen yanıtla. Bol şans! 😊

0

Dostum, İngiltere vizesi süreci gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor ama merak etme, halledilebilir. Öncelikle vize başvuru formunu doldururken, gelecek sene boyunca İngiltere'deki harcamalarınızla alakalı birikimlerinizi ve bilgilerin gösterdiğiniz yıllarda ne yapıyor olduğunuzu açıklayarak birtakım bilgileri doğru vermelisiniz. Aynı şekilde birikiminiz ile beraber yıllık gelir durumunuzu da detaylıca anlatmalısınız ki vize yetkilileri ihtiyaç durumunuzu gözlemleyebilsin. Dolayısıyla bu kısımda iyice inceleyip ve kendinizin daha da net bir görüş edinebilirsiniz. Vize ücretleri de vize sürelerine göre değişiklik gösteriyor; 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık veya 10 yıllık süreler için farklı bir ücret alınıyor. Eğer bebeğiniz varsa, onun için de ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor, tabii yetişkin vize bedelleri gibi, bebeğin pasaport giderleri ve harcamalarına karşı da daha çok bakmalısınız. En mantıklı yol her zaman formdaki bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde sağlamaktır. Bunun en iyi şekilde yapılışı size self upload’ın daha iyi bir yöntem olduğu ortaya çıkmaktadır çoğu zaman. Herhangi bir şüphe duyuyorsanız, öncesinde detaylı bir research yapabilirsiniz. Başvuru esnasından gelen ve gwf ile başlayan başvuru numaranızı, e-mail adresinizi, sizin aracılığınızla vize yüklenen sistemi kullanıp işlemlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Gerekli belgeler listesi tam olarak net olmasa da, pasaportunuz ve ikametgahı dahil, sağlık dosyaları (SGK dökümü muhakkak), ödeme yapmış olduğunuzun göstergeleri, önemli belgeleri de eksiksiz bir duruma getirmek ile ilgili doğru yaklaşımlarda bulmanız gerekiyor. Şimdi size pratik bir klavuz bırakabilirim; Önemli belgelerinizin tamamı gözden geçiriliyor, dosya boyutları bu süreçte sıkıntı oluşturacak kadar büyük olmasın. Bunun için bir kaç fotoğraf ya da dosya varsa alternatifleriniz oluyor mesela, resimler, jpeg dosyaları bunların daha az yer tutması da size yardımcı oluyor. Bilgiler tamamiyle doğru olarak doldurulduktan ve evraklarınız düzgünce yüklendikten sonra, vize yetkililerini ziyaret ederek gerekli bilgileri de aktarabilirsiniz. En önemli unsur başvurucunun bilgilerin netleştirilebilir olduğunu önceden kendi kendine sorgulaması ve bir plan yapmaya iten önemli unsurları daha net olarak belirtelecek şekilde yapılandırılmasıdır. Süreç bazen 14 iş gününden 21 iş gününe kadar uzar. En sonuncusunun ne zaman e-mail alıp, vizenizin onaylandığını belirtiyor. Ve süreç tamamlandıktan sonra, işlemlerin tamamı tamamlanmış olduğunda başvurunuz da sonuca bağlanmış olur. Umarım bunlar yardımcı olur!

0

Pardon ama sorunuz biraz karmaşık. Vize başvuru sürecinizin hangi aşamasında olduğunuz hakkında daha fazla bilgi veriniz.

Scroll to Top