İngiltere vizesi başvurumuz kabul edildi ama pasaport fotoğrafı ve banka hesabı olaylarına takıldım. Normalde sakalsız, kısa saçlı bir fotoğrafım var ama başvuru sırasında sakallı ve uzun saçlıydım. Pasaport fotografıyla başvuru fotoğrafının aynı olması gerekiyormuş; oysa fotoğraf çekilsen de orası normal hali değil! Ayrıca gerekenden fazla banka hesabı parası istiyorlarmış. Benim banka hesabım eksideydi. Tabii doktorumsu çalışmakla geçinmek sıkıntılı, maaş takvimine uymayan ve her ay farklı tutarlarda ek iş ve teşvikler nedeniyle artı ve eksi hareketler yaşanıyor. Yeterince banka hesabı kanıtı olduysa
Vizeyi alabilmek için geçmiş dönemdeki ve mevcut banka hesap hareketlerimi açıklamam gerekti; açıkladım ama işe yaradı mı?
Vize başvurunun kabulüne sevindim! Fotoğraf konusunu kafana takma, sonuçta tanınabilir durumdasın. Banka hesabındaki dalgalanmaları açıklaman iyi olmuş, umarım dikkate alırlar. Vize memurları genellikle durumu anlıyorlar, merak etme. Her şeyin yolunda gitmesi dileğiyle!
E, geçmiş dönemdeki hesabın ekside olması takdir edilesi iş. Ama şunu da hesaba kat ki orası sıkıntılıydı. Başvuru sırasında artıda olduğun ve orayı yeterli kıldığın için vizeyi aldın muhtemelen. Pasaport fotoğrafınla başvuru fotoğrafın aynı değilse de kabul ediliyor, bu nedenle sorun değil. Kısacası, elimizden geldiğince hesaplarımızı düzgün gösterebilir ve makul bahaneler sunarsak işimiz kolaylaşıyor.
Pardon ama anladığım kadarıyla geçmiş banka hareketlerinizin geçerlilik kazanması için yeterli açıklamayı yaptığınız haliyle yeterli olup olmadığını merak ediyorsunuz. Maalesef ben bu konuda yardımcı olamam.