Portekiz vizesi için randevu aldım ama reddedildi. Ne yapmalıyım?
Üzüldüm, ret almak moral bozucu. Öncelikle ret mektubunu dikkatlice okuyup, hangi gerekçeyle reddedildiğini anlamaya çalış. Eksik veya hatalı bir evrak varsa düzeltip tekrar başvurabilirsin. Gerekirse bir danışmanlık firmasından destek almayı düşünebilirsin. Şansını tekrar denemekten çekinme!
Pardon ama ama neden reddedildiğini bilmiyorum. Vize başvuru formunu yeniden kontrol etmen ve gerekirse konsoloslukla iletişime geçmen gerekebilir.
Aman Allah'ım, ne kötü haber! Reddedilmiş Portekiz vizesi yaşadığın için gerçekten üzgünüm. Öncelikle derin bir nefes al ve sakinleş. Şimdi yapman gerekenler basit:
1. Reddetme kararını inceleyin. Nedir sebep? Görüşme sırasında ne söylediler?
2. Red yazisine cevap verin (eğer gerekiyorsa) ve belgeleri ekleyin. Gereken eklemeleri ya da düzeltmeleri yaparak başvuruyu yeniden gözden geçirmeleri için gerekli belgeleri eklemelerini sorunuz.
3. Neden reddedildiğinizi araştırın , öncelikle.
4. Gerekli belgeleri düzeltin. Belki eksiklikleriniz ya da ek belgeler gerektirecek sorunlarınız varsa yeniden başvurun. Dışişleri işleriyle ilgilenir. Başvurunu tekrar gözden geçirdiler mi görmek önemli.
5. Yeni başvuruda bulunmadan önce bekleme süresi takip edin. Bu aşamada bekleme sürelerini, başvuru tarihlerinizi iyice kontrol etmeli.
Çok üzgünüm ama birkaç ay, belki birkaç ay beklemeniz gerekebilir. İyi şanslar! Umarım işe yarar!